De indicator van het consumentenvertrouwen was in maart ingestort tot -16, tegen +1 in februari. Die daling evenaarde de recorddaling van april 2020, toen de mondiale coronacrisis net uitgebroken was.

In april herstelde de indicator een beetje, tot -14. De consumenten schatten de vooruitzichten voor de algemene economische situatie in België beter in dan in maart. Ze zijn ook iets positiever over hun financiële situatie en hun spaarvermogen, zegt de NBB. Daarentegen is de vrees voor een toename van de werkloosheid tijdens de komende twaalf maanden opnieuw aangewakkerd.

De indicator van het consumentenvertrouwen was in maart ingestort tot -16, tegen +1 in februari. Die daling evenaarde de recorddaling van april 2020, toen de mondiale coronacrisis net uitgebroken was.In april herstelde de indicator een beetje, tot -14. De consumenten schatten de vooruitzichten voor de algemene economische situatie in België beter in dan in maart. Ze zijn ook iets positiever over hun financiële situatie en hun spaarvermogen, zegt de NBB. Daarentegen is de vrees voor een toename van de werkloosheid tijdens de komende twaalf maanden opnieuw aangewakkerd.