Als je geparkeerd staat in een blauwe zone moet je je parkeerschijf op het dashboard leggen. Dat betekent meteen dat je niet onbeperkt mag blijven staan. Biedt het verdraaien van je parkeerschijf een oplossing?

Je moet vertrekken

Als je parkeertijd verstreken is, mag je niet zomaar blijven staan op de parkeerplaats. Het is uit den boze om je schijf gewoon te verdraaien. Je moet integendeel de parkeerplaats verlaten en deelnemen aan het verkeer. Daarna mag je wel opnieuw parkeren.

Het is ook niet toegelaten je wagen wat naar voor of naar achteren te zetten en vervolgens je schijf te verdraaien. Je mag al evenmin de parkeerplaats half verlaten en je wagen terug parkeren.

Je riskeert een boete

Hou er rekening mee dat er wel eens controles plaatsvinden op het 'verdraaien' van je parkeerschijf. Hierbij wordt bijvoorbeeld met een stukje krijt of een stift een streepje op je banden en op straat gezet. Sommige steden en gemeentes beschikken over een soort GPS systeem waarmee ze kunnen vaststellen of je je wagen wel verplaatste. Stelt men vast dat je je schijf verzette, dan riskeer je een boete.

Een automatische schijf gebruiken?

Op het internet kan je zogenaamde 'automatische' parkeerschijven kopen. Hierbij gaat het om een parkeerschijf die dankzij een batterij automatisch met de tijd mee schuift, zodat ze niet om de twee uur moet worden verzet. Het gebruik hiervan is verboden.

Als je geparkeerd staat in een blauwe zone moet je je parkeerschijf op het dashboard leggen. Dat betekent meteen dat je niet onbeperkt mag blijven staan. Biedt het verdraaien van je parkeerschijf een oplossing?Als je parkeertijd verstreken is, mag je niet zomaar blijven staan op de parkeerplaats. Het is uit den boze om je schijf gewoon te verdraaien. Je moet integendeel de parkeerplaats verlaten en deelnemen aan het verkeer. Daarna mag je wel opnieuw parkeren. Het is ook niet toegelaten je wagen wat naar voor of naar achteren te zetten en vervolgens je schijf te verdraaien. Je mag al evenmin de parkeerplaats half verlaten en je wagen terug parkeren.Je riskeert een boeteHou er rekening mee dat er wel eens controles plaatsvinden op het 'verdraaien' van je parkeerschijf. Hierbij wordt bijvoorbeeld met een stukje krijt of een stift een streepje op je banden en op straat gezet. Sommige steden en gemeentes beschikken over een soort GPS systeem waarmee ze kunnen vaststellen of je je wagen wel verplaatste. Stelt men vast dat je je schijf verzette, dan riskeer je een boete.Een automatische schijf gebruiken?Op het internet kan je zogenaamde 'automatische' parkeerschijven kopen. Hierbij gaat het om een parkeerschijf die dankzij een batterij automatisch met de tijd mee schuift, zodat ze niet om de twee uur moet worden verzet. Het gebruik hiervan is verboden.