Als een consument een offerte vraagt aan een handelaar, is die in principe gratis. De handelaar mag u dus geen vergoeding vragen, ook al laat u de herstelling niet door hem uitvoeren.

Er is wel een uitzondering op die regel als de handelaar u op voorhand heeft laten weten dat hij een vergoeding zal vragen om de offerte op te stellen. Heel wat handelaars laten klanten daarvoor een document ondertekenen, waarin ze zich akkoord verklaren met de prijs van het bestek.

Bent u zelf een handelaar en vraagt u in die hoedanigheid een bestek aan een collega, dan mag die wel een vergoeding vragen.

Het is altijd raadzaam een bestek te vragen, zelfs als u ervoor moet betalen. Zo kunt u vermijden dat de herstelling veel duurder uitvalt dan u had ingeschat.

Als een consument een offerte vraagt aan een handelaar, is die in principe gratis. De handelaar mag u dus geen vergoeding vragen, ook al laat u de herstelling niet door hem uitvoeren. Er is wel een uitzondering op die regel als de handelaar u op voorhand heeft laten weten dat hij een vergoeding zal vragen om de offerte op te stellen. Heel wat handelaars laten klanten daarvoor een document ondertekenen, waarin ze zich akkoord verklaren met de prijs van het bestek. Bent u zelf een handelaar en vraagt u in die hoedanigheid een bestek aan een collega, dan mag die wel een vergoeding vragen. Het is altijd raadzaam een bestek te vragen, zelfs als u ervoor moet betalen. Zo kunt u vermijden dat de herstelling veel duurder uitvalt dan u had ingeschat.