De honger in de wereld is in de periode 1990-2015 zowat met 50 procent gedaald, waarmee een van de zogeheten millenniumdoelstellingen gehaald werd.

Verwacht wordt dat de Algemene Vergadering van de VN in september 2015 instemt met het meer ambitieuze streefdoel om de armoede volledig de wereld uit te helpen.

Volgens het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling IFAD (International Fund for Agricultural Development) en het Wereldvoedselprogramma WFP (World Food Programme) zou dit tussen 2016 en 2030 gemiddeld 267 miljard dollar per jaar kosten, het equivalent van 0,3 procent van het bruto wereldproduct in 2014.

"Persoonlijk denk ik dat dit een relatief lage prijs is om een einde te maken aan de honger", aldus de algemeen directeur van de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO (Food and Agriculture Organization), Graziano da Silva, in een persverklaring.

Zowat 116 miljard dollar zou naar programma's gaan voor mensen die met minder dan 1,25 dollar per dag moeten rondkomen, terwijl 151 miljard bestemd zou zijn voor plattelandsontwikkeling en voedselvoorziening, zo wordt voorgesteld in het rapport van FAO, IFAD en WFP. (Belga/BO)

De honger in de wereld is in de periode 1990-2015 zowat met 50 procent gedaald, waarmee een van de zogeheten millenniumdoelstellingen gehaald werd. Verwacht wordt dat de Algemene Vergadering van de VN in september 2015 instemt met het meer ambitieuze streefdoel om de armoede volledig de wereld uit te helpen. Volgens het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling IFAD (International Fund for Agricultural Development) en het Wereldvoedselprogramma WFP (World Food Programme) zou dit tussen 2016 en 2030 gemiddeld 267 miljard dollar per jaar kosten, het equivalent van 0,3 procent van het bruto wereldproduct in 2014. "Persoonlijk denk ik dat dit een relatief lage prijs is om een einde te maken aan de honger", aldus de algemeen directeur van de Voedsel- en Landbouworganisatie FAO (Food and Agriculture Organization), Graziano da Silva, in een persverklaring. Zowat 116 miljard dollar zou naar programma's gaan voor mensen die met minder dan 1,25 dollar per dag moeten rondkomen, terwijl 151 miljard bestemd zou zijn voor plattelandsontwikkeling en voedselvoorziening, zo wordt voorgesteld in het rapport van FAO, IFAD en WFP. (Belga/BO)