Die ondervroeg 200 Belgische financiële directeurs. 64 procent van hen zegt dat ze financiële medewerkers, zoals boekhouders, nu een hoger loon moeten aanbieden dan drie jaar geleden. Ze proberen sollicitanten ook over de streep te trekken met extralegale voordelen en hogere bonussen. Zo is bij 59 procent van de ondervraagden de kans groter dat ze een meer voordelen aanbieden dan drie jaar geleden. Bijna een op de twee (48%) is bereid hogere bonussen op tafel te leggen in vergelijking met drie jaar geleden.

Strijd woedt hard

"Hoewel extralegale voordelen en persoonsgebonden factoren, zoals doorgroeimogelijkheden of de balans tussen werk- en privéleven een rol spelen, kan een aantrekkelijk salaris het verschil maken om te kunnen aanwerven en te behouden", verduidelijkt Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half Belux.

De strijd om talent woedt hard. 38 procent van de respondenten heeft het afgelopen jaar een goede medewerker zien vertrekken naar een ander bedrijf. Daarom zetten de directeurs alles in het werk om talent aan boord te houden. Bijna drie op de tien hebben plannen om hun personeel een hoger loon te geven.

Managementassistenten met twee tot drie jaar ervaring kunnen volgend jaar een loonsverhoging verwachten van ongeveer 2,8 procent. Ook de vooruitzichten voor de logistieke medewerkers zijn positief. Zij zien hun loon volgend jaar stijgen met 2,8 (3-5 jaar ervaring) en 2,6 procent (0-2 jaar ervaring). Voorts zitten de lonen van dossierbeheerders (+2,4%), boekhouders(+2,4%), assistent-boekhouders (+1,5%) en credit controllers(+1,4%) in de lift.

"Gespecialiseerde kandidaten met drie tot vijf jaar ervaring zijn veelgevraagd nu bedrijven een balans zoeken tussen ervaring en groeipotentieel", verduidelijkt Bruggeman.

Die ondervroeg 200 Belgische financiële directeurs. 64 procent van hen zegt dat ze financiële medewerkers, zoals boekhouders, nu een hoger loon moeten aanbieden dan drie jaar geleden. Ze proberen sollicitanten ook over de streep te trekken met extralegale voordelen en hogere bonussen. Zo is bij 59 procent van de ondervraagden de kans groter dat ze een meer voordelen aanbieden dan drie jaar geleden. Bijna een op de twee (48%) is bereid hogere bonussen op tafel te leggen in vergelijking met drie jaar geleden."Hoewel extralegale voordelen en persoonsgebonden factoren, zoals doorgroeimogelijkheden of de balans tussen werk- en privéleven een rol spelen, kan een aantrekkelijk salaris het verschil maken om te kunnen aanwerven en te behouden", verduidelijkt Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half Belux. De strijd om talent woedt hard. 38 procent van de respondenten heeft het afgelopen jaar een goede medewerker zien vertrekken naar een ander bedrijf. Daarom zetten de directeurs alles in het werk om talent aan boord te houden. Bijna drie op de tien hebben plannen om hun personeel een hoger loon te geven. Managementassistenten met twee tot drie jaar ervaring kunnen volgend jaar een loonsverhoging verwachten van ongeveer 2,8 procent. Ook de vooruitzichten voor de logistieke medewerkers zijn positief. Zij zien hun loon volgend jaar stijgen met 2,8 (3-5 jaar ervaring) en 2,6 procent (0-2 jaar ervaring). Voorts zitten de lonen van dossierbeheerders (+2,4%), boekhouders(+2,4%), assistent-boekhouders (+1,5%) en credit controllers(+1,4%) in de lift. "Gespecialiseerde kandidaten met drie tot vijf jaar ervaring zijn veelgevraagd nu bedrijven een balans zoeken tussen ervaring en groeipotentieel", verduidelijkt Bruggeman.