De prijs van een troy ounce zilver (31,1 gram) klom woensdagochtend naar 22,83 dollar. De zilverprijs gaat ook omhoog door de verwachting dat de vraag zal toenemen vanuit de industrie door het economisch herstel van de coronacrisis. Zilver wordt onder meer veel gebruikt in elektronica.

De prijs van goud stond woensdagmorgen op 1865 dollar per troy ounce. Daarmee nadert de goudprijs steeds meer het record van meer dan 1900 dollar dat in september 2011 werd bereikt.

De goudprijs wordt ook vooruit geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie.

De prijs van een troy ounce zilver (31,1 gram) klom woensdagochtend naar 22,83 dollar. De zilverprijs gaat ook omhoog door de verwachting dat de vraag zal toenemen vanuit de industrie door het economisch herstel van de coronacrisis. Zilver wordt onder meer veel gebruikt in elektronica. De prijs van goud stond woensdagmorgen op 1865 dollar per troy ounce. Daarmee nadert de goudprijs steeds meer het record van meer dan 1900 dollar dat in september 2011 werd bereikt. De goudprijs wordt ook vooruit geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen, zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie.