'Wie vastgoedplannen heeft, hoeft toch geen jaar meer te wachten'

24/11/16 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:50

Bron: Moneytalk

De onverwachte verkiezingsoverwinning van Donald Trump leidde wereldwijd tot een opstoot van de rente. Peter Vanden Houte, de hoofdeconoom van ING België, en John Romain, de algemeen directeur van Immotheker-Finotheker, kijken vooruit.

Volgens Peter Vanden Houte ligt de bodem van de rente achter ons, "maar ze zal voorlopig niet door het dak schieten". De recente renteopstoot is het gevolg van verkiezingsbeloftes van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. "Tijdens zijn campagne heeft Trump aangegeven dat hij de belastingen zou verlagen en de defensie- en andere overheidsuitgaven zou opvoeren. Zo'n expansieve politiek stimuleert de economische groei en zal de inflatie aanwakkeren." Vanden Houte zou niet verbaasd zijn als de rente in de Verenigde Staten nog een beetje zou stijgen, en dat ook de Europese rente dan wordt meegesleept. Hij wijst er wel op dat het af te wachten valt in welke mate Trump zijn plannen kan realiseren. Vanden Houte: "De eerste speech na zijn zege klonk al heel wat gematigder over thema's als Obamacare en de internationale handelsakkoorden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners