Uit een enquête afgenomen bij 211 Vlaamse installateurs, zowel leden als niet-leden van de Bouwunie, blijkt dat warmtepompen en zonneboilers het meest succes kennen bij de hernieuwbare energietechnieken.

72 procent van de ondervraagden vindt het noodzakelijk om premies en financiële stimulansen waaronder belastingsvoordelen te kunnen aanbieden aan de klant opdat ze de juiste energiezuinige keuzes zouden maken

Daarenboven willen de technici de vrijwillige opleiding "Hernieuwbare Energie" van de Vlaamse overheid koppelen aan een premie- en subsidiesysteem voor de klant. Een overgrote meerderheid van de installateurs geeft aan dat ze het officieel certificaat willen behalen als het ten goede komt van de consument.

Van de 95 procent aanleggers die betrokken zijn bij renovatieprojecten is voor 68 procent de restauratiemarkt de belangrijkste broodwinning. Uit die markt bloeit er een hoge werkzekerheid omdat installaties tijdig moeten vervangen worden.

Daarnaast is 82 procent van de installateurs is werkzaam op de nieuwbouwmarkt, maar voor amper 14 procent is dat de belangrijkste afzetmarkt.(Belga/NS)

Uit een enquête afgenomen bij 211 Vlaamse installateurs, zowel leden als niet-leden van de Bouwunie, blijkt dat warmtepompen en zonneboilers het meest succes kennen bij de hernieuwbare energietechnieken.72 procent van de ondervraagden vindt het noodzakelijk om premies en financiële stimulansen waaronder belastingsvoordelen te kunnen aanbieden aan de klant opdat ze de juiste energiezuinige keuzes zouden makenDaarenboven willen de technici de vrijwillige opleiding "Hernieuwbare Energie" van de Vlaamse overheid koppelen aan een premie- en subsidiesysteem voor de klant. Een overgrote meerderheid van de installateurs geeft aan dat ze het officieel certificaat willen behalen als het ten goede komt van de consument. Van de 95 procent aanleggers die betrokken zijn bij renovatieprojecten is voor 68 procent de restauratiemarkt de belangrijkste broodwinning. Uit die markt bloeit er een hoge werkzekerheid omdat installaties tijdig moeten vervangen worden. Daarnaast is 82 procent van de installateurs is werkzaam op de nieuwbouwmarkt, maar voor amper 14 procent is dat de belangrijkste afzetmarkt.(Belga/NS)