Vernieuwde huurschatter wint aan populariteit

16/02/18 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:48

Bron: Belga

Via huurschatter.be kunnen huurders en verhuurders een gangbare huurprijs voor een woning berekenen. Het instrument was in onbruik geraakt maar sinds de herlancering in maart vorig jaar noteerde de huurschatter een verdubbeling van het aantal opzoekingen ten opzichte van dezelfde periode in 2016, meldt Vlaams parlementslid An Christiaens (CD&V).

Vernieuwde huurschatter wint aan populariteit

© Belga

De huurschatter, een instrument van de Vlaamse overheid, bestaat al sinds 2013. De belangrijkste doelstelling van de huurschatter is dat iedereen - zowel huurder als verhuurder - een beter beeld krijgt van de huurprijzen op de private huurmarkt.

Begin 2017 kreeg de site een opfrisbeurt en sindsdien zit het aantal opzoekingen weer in de lift. Zo was van april tot oktober 2017 sprake van 20.203 opzoekingen, terwijl dat er de twee voorgaande jaren tijdens dezelfde periode 11.576 (2015) en 11.851 (2016) waren. Ook immobiliënkantoren maken volgens Christiaens steeds vaker gebruik van de huurschatter. Een eerste evaluatie wijst op een toename van 1,5 naar 2,6 procent.

Lees ook:De huurmarkt werkt het beste zonder al te veel regels

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen