In april werden 50 procent meer renovatiekredieten verstrekt dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Febelfin. Wellicht noopt de verandering van de btw-regels volgend jaar mensen aan om hun renovatiewerken te vervroegen, luidt het bij de federatie van de financiële sector.

Vanaf januari 2016 veranderen de btw-regels voor wie wil verbouwen. Nu kunnen renovaties van huizen ouder dan vijf jaar van een verlaagd btw-tarief van 6 procent genieten. In januari wordt dat beperkt tot renovaties van woningen ouder dan tien jaar.

Met als gevolg een stijging in april, net als in maart overigens, van het aantal verstrekte renovatiekredieten (+52 procent).

Febelfin
© Febelfin

Niet alleen de renovatiekredieten stegen in april fors, maar ook het aantal herfinancieringen (bij andere banken). Die maakten in april een kwart uit van alle verstrekte kredieten. Aanleiding is natuurlijk de lage rente.

(Belga/NS)

In april werden 50 procent meer renovatiekredieten verstrekt dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Febelfin. Wellicht noopt de verandering van de btw-regels volgend jaar mensen aan om hun renovatiewerken te vervroegen, luidt het bij de federatie van de financiële sector. Vanaf januari 2016 veranderen de btw-regels voor wie wil verbouwen. Nu kunnen renovaties van huizen ouder dan vijf jaar van een verlaagd btw-tarief van 6 procent genieten. In januari wordt dat beperkt tot renovaties van woningen ouder dan tien jaar. Met als gevolg een stijging in april, net als in maart overigens, van het aantal verstrekte renovatiekredieten (+52 procent). Niet alleen de renovatiekredieten stegen in april fors, maar ook het aantal herfinancieringen (bij andere banken). Die maakten in april een kwart uit van alle verstrekte kredieten. Aanleiding is natuurlijk de lage rente. (Belga/NS)