Verbouwen? Hou uw kadastraal inkomen in het oog

03/03/16 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:52

Als u uw woning verbouwt of renoveert, kan het kadastraal inkomen daardoor stijgen. Wanneer is dat het geval? En wat kunt u doen als u niet akkoord bent met die verhoging?

Als u werken laat uitvoeren aan uw woning, kan dat een invloed hebben op het kadastraal inkomen van dat goed. De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD), de vroegere Administratie van het Kadaster, heeft aan elke onroerend goed een kadastraal inkomen toegekend. Dat moet overeenkomen met het geschatte jaarlijkse nettohuurinkomen uit dat goed. Normaal moet de administratie om de tien jaar de kadastraal inkomens herzien. Maar dat gebeurde de laatste keer in 1979 op basis van de huurwaarde op 1 januari 1975. Als compensatie worden de inkomens sinds 1990 jaarlijks geïndexeerd. Hebt u bijvoorbeeld een woning met een basis kadastraal inkomen van 1500 euro, dan wordt dat voor het inkomstenjaar 2016 vermenigvuldigd met een indexatiecoëfficiënt van 1,7153 tot 2573 euro.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners