Vastgoed kopen in Italië: 'De koopjes zijn uit de markt'

18/07/17 om 11:30 - Bijgewerkt om 12:13
Uit Trends van 13/07/17

Wie spectaculaire rendementen wil boeken op zijn vastgoedinvestering, hoeft niet meteen naar Italië te trekken. Buitenlanders investeren vooral uit liefde voor het land in een tweede verblijf in Italië.

Door de politieke onrust over het referendum en de zware aardbevingen die honderden slachtoffers eisten, was 2016 een turbulent jaar voor Italië. De impact op de vastgoedmarkt bleef alles bij elkaar beperkt. "We moeten een onderscheid maken tussen de evolutie van de lokale huizenmarkt en die van de markt van de tweede verblijven", benadrukt Ronald de Rooy, managing partner van de makelaar ItaliaCasa. "De prijzen op de Italiaanse vastgoedmarkt daalden vorig jaar met 1,4 procent, terwijl de prijzen van tweede verblijven bijna overal een heropleving lieten zien. De oorzaak is dat de buitenlandse vraag naar tweede verblijven aanhoudend sterk blijft. Het publiek dat interesse heeft om in Italië te investeren, is heel specifiek. Die mensen zijn verliefd op de taal, de cultuur, de gastronomie en de gastvrijheid, en ze kijken dan ook niet naar andere landen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners