Variabele versus vaste rente: surfen op de rentegolf

25/11/16 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:57

Wanneer u een woonkrediet afsluit met een vaste rentevoet, weet u op voorhand welk bedrag u elke maand zal moeten aflossen. Kiest u daarentegen voor een variabele rente, dan volgt uw lening het algemene rentepeil. Dat kan interessant zijn.

Lenen tegen een vaste rente geeft u zekerheid: u weet precies wat u mag verwachten. Bij een variabele rentevoet is dat niet het geval, en dat maakt de formule minder populair. Bij BNP Paribas Fortis is slechts 9 procent van alle openstaande woonkredieten variabel. Ten opzichte van vorig jaar, toen het gemiddelde nog rond 3 à 4 procent lag, is de trend weliswaar stijgend. Bij KBC werd vorig jaar nog één op de vijf kredieten met een variabele rentevoet afgesloten, maar vandaag ligt het percentage rond 6 procent. ING houdt het op een stabiele 2 procent. Opmerkelijk is dat bij AXA nog altijd bijna een op de drie woonkredieten variabel is. Al neemt ook daar de populariteit af.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners