Top 10 duurste huizen wereldwijd

Top 10 duurste huizen wereldwijd
A general view of Villa Leopolda is seen in Villefranche sur Mer on the French Riviera February 26, 2009. The deposit paid by Russian oligarch Mikhail Prokhorov to buy the villa may go to charity after the tycoon pulled out of the deal, a spokeswoman for the seller said on Wednesday. Lily Safra, the widow of billionaire banker Edmond Safra, had agreed to sell the Villa Leopolda to Prokhorov for a reported 500 million euros but the metals merchant scrapped the purchase as the financial crisis struck. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE) - RTXC3P2 © REUTERS

10. Ellison Estate © Reuters

Dit zomers huis staat op naam van de medeoprichter van de softwaregigant Oracle, Larry Ellison en is 56,1 miljoen euro waard. Het huis ligt in de Amerikaanse staat, Californië.

9. Further Lane de Menil © Reuters

Gelegen aan de kust van East Hampton, New York is deze woning een slordige 82,6 miljoen euro waard. De vermogensbeheerder, Ron Baron is de trotse eigenaar van deze woning. Zelf is hij 1,2 miljard euro waard.

8. Mountain Home Road © Reuters

Voor 94,1 miljoen euro krijg je bij deze woning een zwembadhuis, een bibliotheek en een tennisveld. De Mountain Home Road is in handen van de oprichter van Softbank, Masayoshi Son.

7. Xanadu 2.0 © Reuters

Om je intrek te mogen nemen in Xanadu 2.0 zal je 96,6 miljoen euro moeten ophoesten. De woning met de unieke naam is eigendom van de oprichter van Microsoft, Bill Gates. Hijzelf klopt af op een waarde van 53,7 miljard euro.

6. Broken O Ranch © Reuters

Deze woonst in Aalaska is welgeteld 106,2 miljoen euro waard. Het is in handen van de eigenaar van Kroenke Sports Enterprises (bevat onder andere NBA Denver Nuggets en NHL Colorado Mammoth), Stan Kroenke.

5. One Hyde Park © Reuters

Dit luxueus appartementsgebouw ligt in Londen en draagt een prijskaartje van 177,3 miljoen euro. De huissleutels zijn in handen van de rijkste man van Oekraïne, Rinat Akhmetov.

4. Kensington Palace Gardens, © .

Wie aan Kensington Palace Gardens denkt, denkt aan torenhoge huisprijzen. De duurste woning in deze Londense straat is eigendom van de eigenaar van de staalconcern Mittal Steel, ,Lakshmi Mittal en heeft een verkoopwaarde van maar liefst 178,1 miljoen euro.

3. Fair Field © Reuters

Met een waarde van 199 miljoen euro eindigt de woning van de Amerikaanse zakenman, Ira Rennert op de derde plaats. Fair Field ligt in New York en telt onder andere drie zwembaden. Daarnaast kan Rennert een beroep doen op een eigen energiecentrale.

2. Villa Leopolda © REUTERS

Één van de rijkste personen ter wereld, Lily Safra is de eigenares van het Franse vastgoed. De villa is zo'n 500 miljoen euro waard. Het eigendom is daarenboven 80 000 vierkante meter groot.

1. Antilla © REUTERS

Dit bijzonder gebouw is in handen van de Indiaanse zakenman, Mukesh Ambani. Het gebouw ligt in Mumbai en is meer dan 800 miljoen euro waard. Antilla telt drie helikopterlandingsplaatsen en 600 personeelsleden.