Concreet is vanaf 1 april elke vereniging van mede-eigenaars verplicht om de gegevens van de syndicus te registeren in de Kruispuntbank van Onder­nemingen van de FOD Economie, zodat diens gegevens voor iedereen beschikbaar zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

"Bedoeling is dat bewoners erdoor het gevoel krijgen dat zij en hun woning in goede handen zijn", zegt ­minister Geens. "Voor syndici is het dan weer belangrijk dat ze eindelijk erkenning krijgen voor hun job."

Dat syndici zich lang niet altijd erkend voelen, mag blijken uit de daling van hun aantal. Terwijl er in ons land elk jaar 3.220 flats bijkomen, zijn er steeds minder professionele syndici om ze te beheren, zo bleek eind vorig jaar uit statistieken van de FOD Economie. Waar Vlaanderen eind 2015 nog 6.112 syndici telde, waren dat er in juni 2016 nog maar 6.072. Volgens dezelfde cijfers telt België nu 182.000 appartementsgebouwen, goed voor 750.000 appartementen.

Concreet is vanaf 1 april elke vereniging van mede-eigenaars verplicht om de gegevens van de syndicus te registeren in de Kruispuntbank van Onder­nemingen van de FOD Economie, zodat diens gegevens voor iedereen beschikbaar zijn. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Bedoeling is dat bewoners erdoor het gevoel krijgen dat zij en hun woning in goede handen zijn", zegt ­minister Geens. "Voor syndici is het dan weer belangrijk dat ze eindelijk erkenning krijgen voor hun job." Dat syndici zich lang niet altijd erkend voelen, mag blijken uit de daling van hun aantal. Terwijl er in ons land elk jaar 3.220 flats bijkomen, zijn er steeds minder professionele syndici om ze te beheren, zo bleek eind vorig jaar uit statistieken van de FOD Economie. Waar Vlaanderen eind 2015 nog 6.112 syndici telde, waren dat er in juni 2016 nog maar 6.072. Volgens dezelfde cijfers telt België nu 182.000 appartementsgebouwen, goed voor 750.000 appartementen.