Stroom die woensdag wordt geleverd, kost op de stroombeurzen 185 euro per megawattuur, met uitschieters tot 500 euro per megawattuur woensdagavond. Dat zijn net geen records. Hoogspanningsbeheerder Elia verwijst naar de bestaande krapte op de stroommarkt, weinig wind en de stijgende import van elektriciteit vanuit Frankrijk.

Ook de prijs van elektriciteit die donderdag wordt geleverd, blijft hoog: bijna 133 euro per megawattuur. Donderdagavond tussen 18 en 19 uur is er een piek van 326 euro per megawattuur.

Stroom die woensdag wordt geleverd, kost op de stroombeurzen 185 euro per megawattuur, met uitschieters tot 500 euro per megawattuur woensdagavond. Dat zijn net geen records. Hoogspanningsbeheerder Elia verwijst naar de bestaande krapte op de stroommarkt, weinig wind en de stijgende import van elektriciteit vanuit Frankrijk.Ook de prijs van elektriciteit die donderdag wordt geleverd, blijft hoog: bijna 133 euro per megawattuur. Donderdagavond tussen 18 en 19 uur is er een piek van 326 euro per megawattuur.