Net zoals diesel en benzine is stookolie snel duurder aan het worden. Met 0,7728 euro per liter zit de officiële prijs dicht bij de piek van oktober 2018. Toen steeg de prijs tot 0,7977 euro per liter. Exact een jaar geleden kostte een liter 0,4163 euro. De prijs is dus op een jaar tijd met bijna 86 procent gestegen. In de coronacrisis vorig jaar was de stookolieprijs helemaal ingezakt.

De brandstoffenhandelaars merken momenteel een grotere vraag naar stookolie, zegt Johan Mattart van Brafco. 'Dat is deels door de prijzen: mensen anticiperen op latere prijsstijgingen', zegt hij. Daarnaast is het stookseizoen ook begonnen, traditioneel de periode waarin mensen bestellingen plaatsen.

Net zoals diesel en benzine is stookolie snel duurder aan het worden. Met 0,7728 euro per liter zit de officiële prijs dicht bij de piek van oktober 2018. Toen steeg de prijs tot 0,7977 euro per liter. Exact een jaar geleden kostte een liter 0,4163 euro. De prijs is dus op een jaar tijd met bijna 86 procent gestegen. In de coronacrisis vorig jaar was de stookolieprijs helemaal ingezakt.De brandstoffenhandelaars merken momenteel een grotere vraag naar stookolie, zegt Johan Mattart van Brafco. 'Dat is deels door de prijzen: mensen anticiperen op latere prijsstijgingen', zegt hij. Daarnaast is het stookseizoen ook begonnen, traditioneel de periode waarin mensen bestellingen plaatsen.