Wie in Palo Alto een huis wil kopen, moet diep in zijn portefeuille tasten. Voor een woning in die stad, waar onder meer Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Google) wonen, betaal je al snel 2 miljoen euro voor een woning met drie slaapkamers.

Uitstroom middenklasse voorkomen

"De inwoners van Palo Alto zijn gereduceerd tot jonge en rijke personen die meestal blank zijn of een ICT-baan hebben"

Onder meer door het soepele geldbeleid van de Federal Reserve zijn de woningprijzen er naar ongekende hoogtes gestegen. Ook het durfkapitaal dat naar de technologiebedrijven stroomt, maakt het leven de Californische steden duurder. "De stad is enorm veranderd", getuigt Randy Bean, een documentairemaker in een interview met CBS. "De inwoners van Palo Alto zijn gereduceerd tot jonge en rijke personen die meestal blank zijn of een ICT-baan hebben." Bean kan het zich niet langer veroorloven in Palo Alto te wonen. Een huis met twee slaapkamers en een badkamer in haar straat kost gemiddeld tussen 1,3 en 1,75 miljoen euro.

Daarom zoekt de stad naar een oplossing voor de minder gefortuneerde huizenzoekers. Zo heeft de gemeenteraad van Palo Alto ingestemd om een onderzoek te starten naar woningsubsidies voor wie tussen 10.800 en 18.300 euro per maand verdient.

"De woningprijzen swingen de pan uit. Mensen uit de middenklasse, zoals leerkrachten of brandweerlui, kunnen het zich niet langer verloven hier te wonen", klinkt het bij de viceburgemeester van Palo Alto, Greg Scharff. Hij wil net die mensen tegemoetkomen, uit vrees dat ze anders de stad moeten verlaten.

Wie in Palo Alto een huis wil kopen, moet diep in zijn portefeuille tasten. Voor een woning in die stad, waar onder meer Mark Zuckerberg (Facebook) en Larry Page (Google) wonen, betaal je al snel 2 miljoen euro voor een woning met drie slaapkamers. Onder meer door het soepele geldbeleid van de Federal Reserve zijn de woningprijzen er naar ongekende hoogtes gestegen. Ook het durfkapitaal dat naar de technologiebedrijven stroomt, maakt het leven de Californische steden duurder. "De stad is enorm veranderd", getuigt Randy Bean, een documentairemaker in een interview met CBS. "De inwoners van Palo Alto zijn gereduceerd tot jonge en rijke personen die meestal blank zijn of een ICT-baan hebben." Bean kan het zich niet langer veroorloven in Palo Alto te wonen. Een huis met twee slaapkamers en een badkamer in haar straat kost gemiddeld tussen 1,3 en 1,75 miljoen euro. Daarom zoekt de stad naar een oplossing voor de minder gefortuneerde huizenzoekers. Zo heeft de gemeenteraad van Palo Alto ingestemd om een onderzoek te starten naar woningsubsidies voor wie tussen 10.800 en 18.300 euro per maand verdient."De woningprijzen swingen de pan uit. Mensen uit de middenklasse, zoals leerkrachten of brandweerlui, kunnen het zich niet langer verloven hier te wonen", klinkt het bij de viceburgemeester van Palo Alto, Greg Scharff. Hij wil net die mensen tegemoetkomen, uit vrees dat ze anders de stad moeten verlaten.