Met de hoge energieprijzen en de winter voor de deur vragen sommige werknemers zich af of ze de komende maanden vanuit meer zonnige oorden kunnen telewerken. Trends zocht uit in welke mate ze het aangename aan het nuttige kunnen koppelen.

Save with carsharing is een nieuw initiatief van Autodelen.net, in samenwerking met de Europese Unie, Test-Aankoop en Brussel Mobiliteit. De website laat u of uw werknemers berekenen of en hoeveel u kunt besparen met een deelauto.

De gezinnen hebben de jongste maanden massaal bericht gekregen van hun elektriciteitsleverancier met het voorstel hun voorschotfactuur fors op te trekken, omdat de elektriciteitsprijs zo hard gestegen is. Maar wat maakt die elektriciteit zo duur? Gas, zo blijkt.

Om zo min mogelijk capaciteitstarief te betalen, moeten consumenten hun piekverbruik onder controle houden, en ook meer van zelf opgewekte energie verbruiken. Een doorsneegezin verbruikt slechts 30 procent van de energie die zijn zonnepanelen opbrengen. Een energiebeheersysteem kan daarbij helpen. Het aanbod aan zulke monitoring- en sturingstools groeit gestaag.

De kosten voor de verwarming van een woning vertegenwoordigen gemiddeld net geen 75 procent van de totale energiefactuur. Met de volgende tien tips kunt u besparen op verwarming zonder veel comfort in te boeten.