'Tegen 2060 zal één op de twee huishoudens in België bestaan uit één persoon. In Brussel is dat al het geval', zo klinkt het in een persbericht van de Koning Boudewijnstichting. Om tegemoet te komen aan vragen of problemen van zowel praktische als juridische aard, brengt de stichting samen met de Federatie van het Notariaat de nieuwe gids 'Solo vliegen - Praktische gids voor alleenwoners' uit.

Daarin worden verschillende thema's behandeld, zoals huisvesting, de kinderwens, gezondheid en het ouderschap. Ook echtscheidingen, overlijden van een partner, ouderdom en nalatenschap komen aan bod. Met de gids wordt een breed publiek aangesproken, van jongvolwassenen over mensen die uit een echtscheiding komen tot weduwenaars en weduwes.

De gids kan gratis geraadpleegd worden op de websites van zowel de Koning Boudewijnstichting als de Federatie van het Notariaat.

'Tegen 2060 zal één op de twee huishoudens in België bestaan uit één persoon. In Brussel is dat al het geval', zo klinkt het in een persbericht van de Koning Boudewijnstichting. Om tegemoet te komen aan vragen of problemen van zowel praktische als juridische aard, brengt de stichting samen met de Federatie van het Notariaat de nieuwe gids 'Solo vliegen - Praktische gids voor alleenwoners' uit.Daarin worden verschillende thema's behandeld, zoals huisvesting, de kinderwens, gezondheid en het ouderschap. Ook echtscheidingen, overlijden van een partner, ouderdom en nalatenschap komen aan bod. Met de gids wordt een breed publiek aangesproken, van jongvolwassenen over mensen die uit een echtscheiding komen tot weduwenaars en weduwes.De gids kan gratis geraadpleegd worden op de websites van zowel de Koning Boudewijnstichting als de Federatie van het Notariaat.