Eind juli was het totaal bedrag van de achterstallige hypothecaire en consumentenkredieten samen met 0,3 procent gedaald, tot op zo'n 3,13 miljard euro. Dit was de tweede maandelijkse daling op rij. Die is het sterkst voelbaar bij de consumentenkredieten, waarbij het achterstallige bedrag daalde met 0,5 procent. Het totaalbedrag van de woonkredieten bleef de voorgaande maand vrij stabiel.

Stijging jaarbasis

Ondanks de afname in vergelijking met juni, doet er zich op jaarbasis nog steeds een stijging voor. Dat komt omdat de neerwaartse trend van de afgelopen maanden vooraf is gegaan door een lange periode van stijgingen. Zo steeg het totaal bedrag van de achterstallige contracten met 2,9 procent in vergelijking met juli vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan het bedrag van de achterstallige hypothecaire kredieten dat het voorbije jaar nog toenam met 7,9 procent. (Spaargids/NS)

Eind juli was het totaal bedrag van de achterstallige hypothecaire en consumentenkredieten samen met 0,3 procent gedaald, tot op zo'n 3,13 miljard euro. Dit was de tweede maandelijkse daling op rij. Die is het sterkst voelbaar bij de consumentenkredieten, waarbij het achterstallige bedrag daalde met 0,5 procent. Het totaalbedrag van de woonkredieten bleef de voorgaande maand vrij stabiel. Ondanks de afname in vergelijking met juni, doet er zich op jaarbasis nog steeds een stijging voor. Dat komt omdat de neerwaartse trend van de afgelopen maanden vooraf is gegaan door een lange periode van stijgingen. Zo steeg het totaal bedrag van de achterstallige contracten met 2,9 procent in vergelijking met juli vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan het bedrag van de achterstallige hypothecaire kredieten dat het voorbije jaar nog toenam met 7,9 procent. (Spaargids/NS)