Van de 3371 woningen die in één jaar werden aangeboden voor verkoop op het platform, werd zo'n 70 procent effectief verkocht. In totaal werden er zo 74209 biedingen uitgebracht en dat door 13926 bieders. Het online verkoopplatform zorgt ervoor dat potentiële kopers van een huis dat openbaar te koop wordt aangeboden, zich niet meer naar een verkoopzaal hoeven te verplaatsen om te kunnen bieden.

Het ging vooral om huizen, goed voor een aandeel van 64 procent. In 15 procent van de verkopen ging het om appartementen, maar ook 13 procent gronden, 4 procent garages en ook 4 procent winkels. Op dit ogenblik hebben de 1150 notariskantoren in België ruim 600 panden in de aanbieding.

De website kan ook een oplossing zijn voor wie in Vlaanderen nog snel een woning wilde kopen voordat de woonbonus wordt afgeschaft vanaf 1 januari 2020. Het papierwerk van de woningen die op Biddit te koop staan, is namelijk al volledig in orde gebracht door het notariskantoor dat de verkoop organiseert. 'De tientallen controles inzake de woning zelf - denk maar aan het bodemattest, het energieprestatiecertificaat of de keuring van de elektrische installatie - en inzake kopers en verkopers zijn voor de aankondiging van de verkoop op Biddit al afgerond. Dat komt neer op behoorlijk wat tijdwinst: in plaats van een paar maanden, is het een kwestie van weken alvorens kopers en verkopers de koopakte kunnen ondertekenen', aldus Jan Sap, directeur-generaal van Fednot.

De gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis via Biddit klokte af op 217427 euro. Daarmee lag de uiteindelijke prijs zo'n 27 procent hoger dan de gemiddelde prijs bij de start van de online biedingen (de zogenaamde instelprijs, die gemiddeld 170769 euro bedroeg).

Potentiële kopers kunnen via Biddit in alle discretie op een of meerdere panden bieden, zonder dat de verkoper en de andere bieders hun identiteit kennen. Bieden kan manueel of automatisch tot aan een vooraf ingesteld maximumbedrag, maar een bod is wel bindend.

Van de 3371 woningen die in één jaar werden aangeboden voor verkoop op het platform, werd zo'n 70 procent effectief verkocht. In totaal werden er zo 74209 biedingen uitgebracht en dat door 13926 bieders. Het online verkoopplatform zorgt ervoor dat potentiële kopers van een huis dat openbaar te koop wordt aangeboden, zich niet meer naar een verkoopzaal hoeven te verplaatsen om te kunnen bieden.Het ging vooral om huizen, goed voor een aandeel van 64 procent. In 15 procent van de verkopen ging het om appartementen, maar ook 13 procent gronden, 4 procent garages en ook 4 procent winkels. Op dit ogenblik hebben de 1150 notariskantoren in België ruim 600 panden in de aanbieding.De website kan ook een oplossing zijn voor wie in Vlaanderen nog snel een woning wilde kopen voordat de woonbonus wordt afgeschaft vanaf 1 januari 2020. Het papierwerk van de woningen die op Biddit te koop staan, is namelijk al volledig in orde gebracht door het notariskantoor dat de verkoop organiseert. 'De tientallen controles inzake de woning zelf - denk maar aan het bodemattest, het energieprestatiecertificaat of de keuring van de elektrische installatie - en inzake kopers en verkopers zijn voor de aankondiging van de verkoop op Biddit al afgerond. Dat komt neer op behoorlijk wat tijdwinst: in plaats van een paar maanden, is het een kwestie van weken alvorens kopers en verkopers de koopakte kunnen ondertekenen', aldus Jan Sap, directeur-generaal van Fednot.De gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis via Biddit klokte af op 217427 euro. Daarmee lag de uiteindelijke prijs zo'n 27 procent hoger dan de gemiddelde prijs bij de start van de online biedingen (de zogenaamde instelprijs, die gemiddeld 170769 euro bedroeg).Potentiële kopers kunnen via Biddit in alle discretie op een of meerdere panden bieden, zonder dat de verkoper en de andere bieders hun identiteit kennen. Bieden kan manueel of automatisch tot aan een vooraf ingesteld maximumbedrag, maar een bod is wel bindend.