Kris Peeters wil weten waarom BNP Paribas Fortis meer kosten aanrekent bij herziening woonkrediet

25/08/16 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) neemt contact op met BNP Paribas Fortis om te vernemen waarom de bank hogere dossierkosten aanrekent bij de herziening van woonkredieten.

Kris Peeters wil weten waarom BNP Paribas Fortis meer kosten aanrekent bij herziening woonkrediet

© belga

Kris Peeters beseft dat de lage rentevoeten voor veel herfinancieringen zorgen en de banken zo met de nodige kosten opzadelen.

"Maar het kan niet dat de consumenten elke week met andere maatregelen geconfronteerd worden, transparantie is nodig", zei hij donderdag voor aanvang van het kernkabinet. "De vraag die zich stelt is of een administratieve kost van 500 of 700 euro niet overdreven is", luidt het op zijn kabinet.

"Het heeft zonder twijfel een ontradend effect. Anderzijds lijkt dit in de markt nog geen uitzonderlijk hoog bedrag."

Ingrijpen lijkt Peeters voorlopig niet van plan. Het blijft de vraag of ingrijpen ook echt mogelijk is. Niettemin zal de minister donderdag spreken met BNP Paribas Fortis, dat de dossierkosten nu optrekt van 350 naar 700 euro, en voortaan 500 euro aanrekent voor nieuwe klanten. (Belga/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners