In een appartementsgebouw moeten ook de gemene delen op geregelde tijdstippen gepoetst worden. Hiervoor kan een beurtrol tussen de bewoners uitgewerkt worden. Of de vereniging van mede-eigenaars (VME) kan een beroep doen op een 'externe' poetsvrouw.

Niet met dienstencheques

De poetsvrouw die jij met dienstencheques betaalt mag perfect je eigen appartement (de privatieve delen dus zoals je keuken, living en badkamer) poetsen. Je mag ze integendeel niet inschakelen om ook de gemene delen van het gebouw te poetsen (zoals de inkom, de trappenhal, ...). Je mag dit zelfs niet laten doen als er een beurtrol bestaat in het gebouw en ze enkel bij 'jouw beurt' de poets op zich neemt.

Ook de VME kan het niet

De vereniging van mede-eigenaars binnen het gebouw kan al evenmin een poetsvrouw inschakelen die wordt betaald met dienstencheques. Wat zij integendeel wel kan is een beroep doen op een externe poetsfirma. Er zou daarnaast ook bijvoorbeeld kunnen worden beslist om een poetsvrouw (deeltijds) in dienst te nemen. Onnodig te zeggen dat deze werkwijze heel wat meer geld kost dan een poetsvrouw die betaald wordt met dienstencheques.

En de PWA?

De vereniging van mede-eigenaars kan ook een beroep doen op de PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) om een poetsvrouw in te schakelen. Meer informatie daarover vind je terug op deze site.

In een appartementsgebouw moeten ook de gemene delen op geregelde tijdstippen gepoetst worden. Hiervoor kan een beurtrol tussen de bewoners uitgewerkt worden. Of de vereniging van mede-eigenaars (VME) kan een beroep doen op een 'externe' poetsvrouw. De poetsvrouw die jij met dienstencheques betaalt mag perfect je eigen appartement (de privatieve delen dus zoals je keuken, living en badkamer) poetsen. Je mag ze integendeel niet inschakelen om ook de gemene delen van het gebouw te poetsen (zoals de inkom, de trappenhal, ...). Je mag dit zelfs niet laten doen als er een beurtrol bestaat in het gebouw en ze enkel bij 'jouw beurt' de poets op zich neemt.De vereniging van mede-eigenaars binnen het gebouw kan al evenmin een poetsvrouw inschakelen die wordt betaald met dienstencheques. Wat zij integendeel wel kan is een beroep doen op een externe poetsfirma. Er zou daarnaast ook bijvoorbeeld kunnen worden beslist om een poetsvrouw (deeltijds) in dienst te nemen. Onnodig te zeggen dat deze werkwijze heel wat meer geld kost dan een poetsvrouw die betaald wordt met dienstencheques.De vereniging van mede-eigenaars kan ook een beroep doen op de PWA (plaatselijk werkgelegenheidsagentschap) om een poetsvrouw in te schakelen. Meer informatie daarover vind je terug op deze site.