Van al wie tijdig een hypotheekdossier heeft ingediend, zullen we de akte tegen 31 december verleden krijgen." Dat bericht Het Laatste Nieuws dinsdag.

De voorbije weken heerste er nogal wat bezorgdheid bij de notarissen. Het ingaan van de nieuwe, minder voordelige woonbonus op 1 januari had voor een toevloed gezorgd van het aantal woningdossiers.

In november telden de banken een verdubbeling van het aantal kredietaanvragen, de notarissen noteerden 22 procent meer transacties dan een jaar eerder.

"Maar we krijgen het rond. Alle notarissen werken daarvoor momenteel van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ook tijdens de weekends", zegt Bart Van Opstal, voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat.

Onder de noemer 'tijdig' vallen dossiers tot begin november. (Belga/BO)

Van al wie tijdig een hypotheekdossier heeft ingediend, zullen we de akte tegen 31 december verleden krijgen." Dat bericht Het Laatste Nieuws dinsdag. De voorbije weken heerste er nogal wat bezorgdheid bij de notarissen. Het ingaan van de nieuwe, minder voordelige woonbonus op 1 januari had voor een toevloed gezorgd van het aantal woningdossiers. In november telden de banken een verdubbeling van het aantal kredietaanvragen, de notarissen noteerden 22 procent meer transacties dan een jaar eerder. "Maar we krijgen het rond. Alle notarissen werken daarvoor momenteel van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en ook tijdens de weekends", zegt Bart Van Opstal, voorzitter van de Koninklijke Federatie van het Belgische Notariaat. Onder de noemer 'tijdig' vallen dossiers tot begin november. (Belga/BO)