Om de aankoop of bouw van je woning te financieren, doe je wellicht een beroep op een woonkrediet. Uiteraard ga je op zoek naar het voordeligste tarief bij verschillende banken. Weet echter dat de ene kredietformule al wat soepeler is dan de andere, waardoor je die makkelijker kan aanpassen aan je financiële en familiale situatie.

Bij BNP Paribas Fortis krijg je alvast tot 36 maanden (na het afsluiten van de kredietovereenkomst) de tijd om te starten met de terugbetaling van het geleende kapitaal. Tijdens die periode betaal je dan enkel interesten op de bedragen die je hebt opgenomen. Handig dus wanneer je gezinsbudget bijvoorbeeld tijdelijk zowel huur als de lening moet dragen.

Tijdelijke pauze inlassen

Bij sommige banken kan je ook de terugbetaling van het kapitaal tijdelijk opschorten tijdens de looptijd. Die optie kan welkom zijn bij een financiële tegenslag door bijvoorbeeld werkloosheid, ziekte of een ongeval. Je mag dan onder voorwaarden gedurende een bepaalde periode enkel interesten betalen. De totale duur van je krediet wordt uiteraard evenredig verlengd.

Crelan laat zijn trouwe Fidelio-klanten een betaalpauze van twaalf maanden inlassen. Dat kan in een aantal specifieke situaties, zoals een echtscheiding of een ernstige ziekte. Bij BNP Paribas Fortis kan je de terugbetaling van het geleende kapitaal gedurende maximaal zes maanden laten opschorten. Informeer wel steeds vooraf naar eventuele dossierkosten.

Looptijd aanpassen

Besef je na een tijdje dat de maandelijkse aflossingen niet meer in verhouding zijn met je inkomen of met je gezinsbudget? Geen probleem: nogal wat banken bieden je de mogelijkheid om de looptijd van je krediet te verlengen. Daardoor daalt je maandaflossing en krijg je dus meer financiële ademruimte. Weet wel dat je over de totale looptijd dan meer interesten zal betalen.

Om de aankoop of bouw van je woning te financieren, doe je wellicht een beroep op een woonkrediet. Uiteraard ga je op zoek naar het voordeligste tarief bij verschillende banken. Weet echter dat de ene kredietformule al wat soepeler is dan de andere, waardoor je die makkelijker kan aanpassen aan je financiële en familiale situatie. Bij BNP Paribas Fortis krijg je alvast tot 36 maanden (na het afsluiten van de kredietovereenkomst) de tijd om te starten met de terugbetaling van het geleende kapitaal. Tijdens die periode betaal je dan enkel interesten op de bedragen die je hebt opgenomen. Handig dus wanneer je gezinsbudget bijvoorbeeld tijdelijk zowel huur als de lening moet dragen. Bij sommige banken kan je ook de terugbetaling van het kapitaal tijdelijk opschorten tijdens de looptijd. Die optie kan welkom zijn bij een financiële tegenslag door bijvoorbeeld werkloosheid, ziekte of een ongeval. Je mag dan onder voorwaarden gedurende een bepaalde periode enkel interesten betalen. De totale duur van je krediet wordt uiteraard evenredig verlengd. Crelan laat zijn trouwe Fidelio-klanten een betaalpauze van twaalf maanden inlassen. Dat kan in een aantal specifieke situaties, zoals een echtscheiding of een ernstige ziekte. Bij BNP Paribas Fortis kan je de terugbetaling van het geleende kapitaal gedurende maximaal zes maanden laten opschorten. Informeer wel steeds vooraf naar eventuele dossierkosten. Besef je na een tijdje dat de maandelijkse aflossingen niet meer in verhouding zijn met je inkomen of met je gezinsbudget? Geen probleem: nogal wat banken bieden je de mogelijkheid om de looptijd van je krediet te verlengen. Daardoor daalt je maandaflossing en krijg je dus meer financiële ademruimte. Weet wel dat je over de totale looptijd dan meer interesten zal betalen.