De vier grootbanken hebben het officiële tarief voor hun woonkredieten op twintig jaar opgetrokken boven de symbolische grens van 3 procent. Daarmee lijkt er stilaan een eind te komen aan het lagerentetijdperk, zo schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en de Mediahuis-kranten zaterdag.

De ene bank na de andere verhoogde de voorbije weken haar tarieven voor de woonrente. Bij de vier grootbanken van ons land zijn die zelfs nipt boven de 3 procent uitgestegen voor een lening op 20 jaar met vaste rentevoet. Bij ING bedraagt de geafficheerde prijs precies 3 procent, bij Belfius is dat 3,102 procent, bij BNP Paribas Fortis 3,2 procent en bij KBC 3,88 procent.

De vier grootbanken hebben het officiële tarief voor hun woonkredieten op twintig jaar opgetrokken boven de symbolische grens van 3 procent. Daarmee lijkt er stilaan een eind te komen aan het lagerentetijdperk, zo schrijven De Morgen, Het Laatste Nieuws en de Mediahuis-kranten zaterdag. De ene bank na de andere verhoogde de voorbije weken haar tarieven voor de woonrente. Bij de vier grootbanken van ons land zijn die zelfs nipt boven de 3 procent uitgestegen voor een lening op 20 jaar met vaste rentevoet. Bij ING bedraagt de geafficheerde prijs precies 3 procent, bij Belfius is dat 3,102 procent, bij BNP Paribas Fortis 3,2 procent en bij KBC 3,88 procent.