Extra overgangsperiode voor nieuwe renovatiepremie

30/10/15 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:29

Bron: Moneytalk

Er komt dan toch een extra overgangsperiode voor de nieuwe renovatiepremie. Wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot, kan tot februari 2016 gebruikmaken van het oude systeem. De nieuwe premieregeling zal ook pas ingaan op 1 december en niet op 1 november. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

Extra overgangsperiode voor nieuwe renovatiepremie

© iStock

De Vlaamse regering heeft al een heel parcours afgelegd met de nieuwe renovatiepremie. Eerst was het de bedoeling de premie om te vormen tot een belastingvermindering. Maar dat idee werd afgevoerd.

De premie bleef een premie en zou vanaf 1 november ingevoerd worden. Er werd wel aan de voorwaarden gesleuteld. Het maximale premiebedrag bleef behouden, maar de uitbetaling wordt wel verdeeld over twee aanvragen (van elk maximaal 5.000 euro), met minimum één jaar en maximaal twee jaar tussen beide.

Overgangsregeling

Aan die voorwaarden wijzigt niets in de definitieve regeling. Maar de voorbije weken was bij minster Liesbeth Homans aangedrongen op een bijkomende overgangsregeling voor mensen met opgespaarde renovatiefactoren van voor 2014. De N-VA-minister hield die boot af met het argument dat er al een overgangsperiode was geweest (tussen december 2014 en eind februari 2015) en dat daarover voldoende duidelijk was gecommuniceerd.

Maar nu komt er dus toch een bijkomende overgangsregeling. Concreet zal wie voor 1 december 2014 een overeenkomst heeft afgesloten met een aannemer nog tot 1 februari 2016 gebruik kunnen maken van een overgangsregeling. Die renoveerders kunnen een aanvraag indienen onder de voorwaarden van het oude stelsel (waarbij men dus ook nog facturen van maximaal drie jaar oud kan indienen).

Omdat de regering pas vandaag/vrijdag het licht op groen kon zetten en het nog wachten is op de publicatie in het Staatsblad zal de nieuwe regeling ook pas op 1 december ingaan en niet op 1 november. (Belga/NS)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners