Rond 09 uur stond de gasprijs op 98,12 euro, wat 6,6 procent lager was dan de opening van rond de 104 euro. Daarmee bereikte de gasprijs zijn laagste punt in drie weken. Door de oorlog in Oekraïne steeg de gasprijs de afgelopen tijd sterk. Op een bepaald moment kostte gas zelfs 345 euro per megawattuur.

Onder meer de dreiging van sancties van het Westen en dreigementen van Rusland om de gaskraan dicht te draaien, zorgden voor zenuwen bij gashandelaren. Ook de mogelijkheid dat een belangrijke Russische gaspijplijn door Oekraïne bij het oorlogsgeweld beschadigd zou kunnen raken, was reden voor zorgen.

Rond 09 uur stond de gasprijs op 98,12 euro, wat 6,6 procent lager was dan de opening van rond de 104 euro. Daarmee bereikte de gasprijs zijn laagste punt in drie weken. Door de oorlog in Oekraïne steeg de gasprijs de afgelopen tijd sterk. Op een bepaald moment kostte gas zelfs 345 euro per megawattuur. Onder meer de dreiging van sancties van het Westen en dreigementen van Rusland om de gaskraan dicht te draaien, zorgden voor zenuwen bij gashandelaren. Ook de mogelijkheid dat een belangrijke Russische gaspijplijn door Oekraïne bij het oorlogsgeweld beschadigd zou kunnen raken, was reden voor zorgen.