Een gezin met tweevoudige meter en een gemiddeld verbruik zal in 2020 gemiddeld 382 euro aan distributienettarieven voor elektriciteit betalen, of 31 euro minder dan dit jaar. De besparing voor aardgas bedraagt gemiddeld 10 euro. Samen dus een totale besparing van 41 euro.

De distributienettarieven dalen overal in Vlaanderen, maar er zijn wel grote verschillen afhankelijk van de woonplaats. Zo bedraagt de totale gemiddelde daling van de tarieven in de intercommunale Fluvius West 101 euro op jaarbasis. Onder Fluvius West vallen heel wat gemeenten en steden uit het midden van West-Vlaanderen, gaande van de regio's rond Diksmuide en Torhout tot Harelbeke.

Het kleinste voordeel is dan weer voor de intercommunale PBE. Dat is de streek van het Hageland. Daar zakken de distributienettarieven maar met 14 euro.

Een gezin met tweevoudige meter en een gemiddeld verbruik zal in 2020 gemiddeld 382 euro aan distributienettarieven voor elektriciteit betalen, of 31 euro minder dan dit jaar. De besparing voor aardgas bedraagt gemiddeld 10 euro. Samen dus een totale besparing van 41 euro.De distributienettarieven dalen overal in Vlaanderen, maar er zijn wel grote verschillen afhankelijk van de woonplaats. Zo bedraagt de totale gemiddelde daling van de tarieven in de intercommunale Fluvius West 101 euro op jaarbasis. Onder Fluvius West vallen heel wat gemeenten en steden uit het midden van West-Vlaanderen, gaande van de regio's rond Diksmuide en Torhout tot Harelbeke.Het kleinste voordeel is dan weer voor de intercommunale PBE. Dat is de streek van het Hageland. Daar zakken de distributienettarieven maar met 14 euro.