Electrabel heeft zijn statuten uitgebreid, zodat het ook financiële diensten kan aanbieden, schrijft De Morgen. Om die plannen verder vorm te geven onderzoekt het bedrijf met welke kredietmaatschappijen het kan samenwerken.

De zware concurrentie, de problemen met de gesaboteerde kerncentrale Doel 4 en de twee scheurtjescentrales dwingen het energiebedrijf om niet langer uitsluitend energie te leveren. Zo heeft Electrabel al in februari een nieuwe isolatiedienst gelanceerd, samen met het renovatiebedrijf Pluimers. Via de dienst neemt Electrabel de administratieve rompslomp om de juiste premies te krijgen op zich en begeleidt ze haar klanten. Daarenboven kunnen klanten een beroep doen op een specialist die onder meer de isolatie en ventilatie van de woning onder de loep neemt.

Lampiris

"De concurrentie is groot, maar wij proberen het beste aanbod te bieden, met de beste dienstverlening", zegt Geetha Keyaert, de woordvoerder van Electrabel, aan De Morgen.

Electrabel is niet het eerste energiebedrijf die nieuwe horizonnen verkent. Concurrent Lampiris is al langer bezig met de prefinanciering voor isolatiewerken. Al heeft de onderneming nog geen successen kunnen boeken met de extra dienst. De meeste mensen die isolatiewerken willen uitvoeren beschikken namelijk al over het nodige kapitaal. (De Morgen/NS)

Electrabel heeft zijn statuten uitgebreid, zodat het ook financiële diensten kan aanbieden, schrijft De Morgen. Om die plannen verder vorm te geven onderzoekt het bedrijf met welke kredietmaatschappijen het kan samenwerken. De zware concurrentie, de problemen met de gesaboteerde kerncentrale Doel 4 en de twee scheurtjescentrales dwingen het energiebedrijf om niet langer uitsluitend energie te leveren. Zo heeft Electrabel al in februari een nieuwe isolatiedienst gelanceerd, samen met het renovatiebedrijf Pluimers. Via de dienst neemt Electrabel de administratieve rompslomp om de juiste premies te krijgen op zich en begeleidt ze haar klanten. Daarenboven kunnen klanten een beroep doen op een specialist die onder meer de isolatie en ventilatie van de woning onder de loep neemt. "De concurrentie is groot, maar wij proberen het beste aanbod te bieden, met de beste dienstverlening", zegt Geetha Keyaert, de woordvoerder van Electrabel, aan De Morgen.Electrabel is niet het eerste energiebedrijf die nieuwe horizonnen verkent. Concurrent Lampiris is al langer bezig met de prefinanciering voor isolatiewerken. Al heeft de onderneming nog geen successen kunnen boeken met de extra dienst. De meeste mensen die isolatiewerken willen uitvoeren beschikken namelijk al over het nodige kapitaal. (De Morgen/NS)