Mensen die een variabele lening hebben afgesloten genieten momenteel van 0,0 procent interesten. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het gaat niet om mensen die een nieuwe lening afsluiten, maar om ontleners van wie de rente jaarlijks aanpasbaar is. Leningen die jaarlijks aanpasbaar zijn, zijn gekoppeld aan Belgische schatkistcertificaten met een looptijd van één jaar.

De zogenaamde referte-index A, die maandelijks in het Staatsblad gepubliceerd wordt, is deze maand voor het eerst onder nul gedoken en bedraagt nu -0,007 procent. Door die extreem lage rente is de variabele interestvoet van een aantal jaarlijks aanpasbare hypotheken gedaald tot 0,0 procent.

Zowel KBC als BNP Paribas Fortis bevestigt dat er klanten zijn die nu interestvrij lenen. Volgens John Romain, directeur bij Immotheker, zijn de geluksvogels vooral mensen die in 2005 of begin 2006 een lening met een jaarlijks aanpasbare rentevoet afsloten.(Belga)

Mensen die een variabele lening hebben afgesloten genieten momenteel van 0,0 procent interesten. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad. Het gaat niet om mensen die een nieuwe lening afsluiten, maar om ontleners van wie de rente jaarlijks aanpasbaar is. Leningen die jaarlijks aanpasbaar zijn, zijn gekoppeld aan Belgische schatkistcertificaten met een looptijd van één jaar. De zogenaamde referte-index A, die maandelijks in het Staatsblad gepubliceerd wordt, is deze maand voor het eerst onder nul gedoken en bedraagt nu -0,007 procent. Door die extreem lage rente is de variabele interestvoet van een aantal jaarlijks aanpasbare hypotheken gedaald tot 0,0 procent. Zowel KBC als BNP Paribas Fortis bevestigt dat er klanten zijn die nu interestvrij lenen. Volgens John Romain, directeur bij Immotheker, zijn de geluksvogels vooral mensen die in 2005 of begin 2006 een lening met een jaarlijks aanpasbare rentevoet afsloten.(Belga)