Diesel en stookolie worden goedkoper

08/03/18 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Belga

Het verschil tussen benzine en diesel loopt weer wat op aan de pomp. Diesel wordt een fractie goedkoper, zo blijkt donderdag uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie.

Diesel en stookolie worden goedkoper

. © imantsu (iStock)

De maximumprijs voor diesel bedraagt vanaf vrijdag 1,3910 euro per liter, of een daling met 0,7 cent per liter. Het cliquetsysteem werd toegepast: het tarief van de bijzondere accijns op diesel wordt verhoogd naar aanleiding van een daling van de maximumprijs.

Daarmee wordt de kloof tussen diesel en benzine opnieuw wat groter. In februari daalde het prijsverschil tussen beide brandstoffen tot amper één eurocent. Intussen is benzine echter wat duurder geworden, en diesel wat goedkoper. Het verschil bedraagt nu iets meer dan drie cent per liter.

Ook stookolie wordt goedkoper. Vanaf een bestelling van 2.000 liter bedraagt de maximumprijs 0,5951 euro per liter, of een daling met 1,4 cent per liter. Aanleiding voor de prijsdaling is het goedkoper worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen