De lijfrente is in opmars: Dit moet u weten

06/03/17 om 03:00 - Bijgewerkt om 09:43
Uit Trends van 02/03/17

Door de lage rente zien heel wat gepensioneerden hun aanvullend inkomen fors afnemen. Steeds meer van die senioren verkopen hun woning op lijfrente in ruil voor een maandelijks inkomen, terwijl ze voor de rest van hun leven in hun huis blijven wonen.

Is de lijfrente het laatste redmiddel voor mensen zonder inkomsten en zonder kinderen? De techniek heeft de afgelopen jaren fors aan populariteit gewonnen door het magere rendement op vastrentende beleggingen. "Veel gepensioneerden souperen hun spaargeld op, omdat ze nauwelijks nog intresten ontvangen", zegt Daniel Domb, de specialist lijfrente van de vastgoedgroep Trevi. "De lage rente drijft hen er zelfs toe hun woning te verkopen op lijfrente - een oplossing waar ze nooit eerder over hadden nagedacht." Dat brengt een andere trend mee: "Er rust niet langer een taboe op successie. Doorgaans wordt alles in samenspraak met de kinderen geregeld."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Trends-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Trends

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks het meest recente nieuws over de beurs en geldzaken in uw mailbox! Met tips op vlak van sparen, beleggen, wonen, belastingen en pensioen

Onze partners