De komende zes maanden gaat de bankpoot van bpost in zeven postkantoren experimenteren met live videocommunicatie. Bedoeling is dat de klanten in een van de deelnemende postkantoren een videoconferentie kunnen houden met een specialist hypothecaire kredieten.

Testproject

Het testproject is gisteren van start gegaan in de volgende postkantoren: Brussel De Brouckère, Brussel Sint-Gillis, Waterloo, Willebroek, Vilvoorde, Maasmechelen en Jumet. Indien het project een succes is gaat bpost bank 'branch video banking' uitbreiden naar andere kantoren.

Volgens Frédéric Jonnart, directeur marketing & sales bij bpost bank, zal de bank dankzij videobanking haar klanten op een snelle en efficiënte manier gepersonaliseerd en duidelijk advies geven. "We kunnen hen ook nog sneller informeren of hun kredietaanvraag al dan niet aanvaard is", zegt hij. De nieuwe videodienst van bpost bank draait op de 'Remote Expert for Retail Banking' oplossing van technologiefabrikant Cisco.

De bank doet met het testproject een eerste voorzichtige stap richting digitale woonleningen. Maar de digitale woonlening is niet nieuws in België. Keytrade Bank speelt al langer met het idee. En Hello Bank biedt sinds dit jaar al online woonkredieten aan. (NS)

De komende zes maanden gaat de bankpoot van bpost in zeven postkantoren experimenteren met live videocommunicatie. Bedoeling is dat de klanten in een van de deelnemende postkantoren een videoconferentie kunnen houden met een specialist hypothecaire kredieten.Het testproject is gisteren van start gegaan in de volgende postkantoren: Brussel De Brouckère, Brussel Sint-Gillis, Waterloo, Willebroek, Vilvoorde, Maasmechelen en Jumet. Indien het project een succes is gaat bpost bank 'branch video banking' uitbreiden naar andere kantoren. Volgens Frédéric Jonnart, directeur marketing & sales bij bpost bank, zal de bank dankzij videobanking haar klanten op een snelle en efficiënte manier gepersonaliseerd en duidelijk advies geven. "We kunnen hen ook nog sneller informeren of hun kredietaanvraag al dan niet aanvaard is", zegt hij. De nieuwe videodienst van bpost bank draait op de 'Remote Expert for Retail Banking' oplossing van technologiefabrikant Cisco. De bank doet met het testproject een eerste voorzichtige stap richting digitale woonleningen. Maar de digitale woonlening is niet nieuws in België. Keytrade Bank speelt al langer met het idee. En Hello Bank biedt sinds dit jaar al online woonkredieten aan. (NS)