De cijfers van de banken over het tweede kwartaal laten zien dat de vastgoedmarkt op volle toeren draait. In april, mei en juni werden bijna 73.500 hypothecaire kredieten verstrekt, goed voor een totaalbedrag van 11 miljard euro, herfinancieringen buiten beschouwing gelaten.

'Nooit eerder werd in het tweede trimester van een jaar zoveel hypothecair krediet verschaft', zegt Ivo Van Bulck, secretaris-generaal van de Beroepsvereniging van het Krediet. 'En dat was ook al het geval in het eerste trimester.' Toen werd voor ongeveer 9,5 miljard euro aan kredieten verstrekt, terwijl de kredietvraag met 20 miljard op een recordhoogte stond.

Tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen de coronacrisis pas was begonnen, gaat het in het tweede kwartaal om een stijging met 37,4 procent in aantal en met 45,7 procent in bedrag. Maar ook ten opzichte van het tweede trimester van 2019, toen er van corona nog geen sprake was, noteren de banken ruim 5 procent meer woonkredieten.

De cijfers van de banken over het tweede kwartaal laten zien dat de vastgoedmarkt op volle toeren draait. In april, mei en juni werden bijna 73.500 hypothecaire kredieten verstrekt, goed voor een totaalbedrag van 11 miljard euro, herfinancieringen buiten beschouwing gelaten. 'Nooit eerder werd in het tweede trimester van een jaar zoveel hypothecair krediet verschaft', zegt Ivo Van Bulck, secretaris-generaal van de Beroepsvereniging van het Krediet. 'En dat was ook al het geval in het eerste trimester.' Toen werd voor ongeveer 9,5 miljard euro aan kredieten verstrekt, terwijl de kredietvraag met 20 miljard op een recordhoogte stond. Tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen de coronacrisis pas was begonnen, gaat het in het tweede kwartaal om een stijging met 37,4 procent in aantal en met 45,7 procent in bedrag. Maar ook ten opzichte van het tweede trimester van 2019, toen er van corona nog geen sprake was, noteren de banken ruim 5 procent meer woonkredieten.