"Voor de aanvraag van de verzekering gewaarborgd wonen zal het wel noodzakelijk blijven een tewerkstellingsattest te bezorgen en een attest van de kredietinstelling", zegt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) in De Zondag.

"Maar er wordt onderzocht in hoeverre het mogelijk is de bewijskracht van scans van attesten te aanvaarden. Als dit geen problemen stelt, is een volledig digitale aanvraag op korte termijn mogelijk."

Minder afwijzingen

"Dat is een goede zaak", meent Vlaams parlementslid Dirk de Kort (CD&V) die bij de minister aandringt op een snelle afhandeling hiervan. "Dat maakt de procedure minder omslachtig voor de mensen én een digitale aanvraag zal ook voor heel wat efficiëntiewinsten bij de administratie zorgen."

Dankzij de digitalisering zal je dus minder lang moeten wachten op je woon- of huursubsidie. Digitalisering zou ten slotte ook het voordeel moeten hebben dat er minder aanvragen afgewezen worden. "In de aanvraagmodule zullen bij de invoer van gegevens stapsgewijs de voorwaarden worden gecontroleerd", aldus nog minister Homans. (DeZondag/pcok)

"Voor de aanvraag van de verzekering gewaarborgd wonen zal het wel noodzakelijk blijven een tewerkstellingsattest te bezorgen en een attest van de kredietinstelling", zegt Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) in De Zondag."Maar er wordt onderzocht in hoeverre het mogelijk is de bewijskracht van scans van attesten te aanvaarden. Als dit geen problemen stelt, is een volledig digitale aanvraag op korte termijn mogelijk." "Dat is een goede zaak", meent Vlaams parlementslid Dirk de Kort (CD&V) die bij de minister aandringt op een snelle afhandeling hiervan. "Dat maakt de procedure minder omslachtig voor de mensen én een digitale aanvraag zal ook voor heel wat efficiëntiewinsten bij de administratie zorgen." Dankzij de digitalisering zal je dus minder lang moeten wachten op je woon- of huursubsidie. Digitalisering zou ten slotte ook het voordeel moeten hebben dat er minder aanvragen afgewezen worden. "In de aanvraagmodule zullen bij de invoer van gegevens stapsgewijs de voorwaarden worden gecontroleerd", aldus nog minister Homans. (DeZondag/pcok)