De Spaanse vastgoedmarkt blijft in de smaken vallen bij vele Belgen. Onze landgenoten hebben vorig jaar met zijn allen 3800 woningen in Spanje gekocht. Van januari tot juni hebben 2202 Belgen geld gestoken in Spaans vastgoed. Dat blijkt uit cijfers van plaatselijke notarissen, zo meldt La Libre Belgique.

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar werden 35.000 woningen door buitenlanders gekocht, tegenover 28.000 tijdens het eerste semester van 2013.

Volgens de cijfers van Estradistica Notarial zijn de Britten in absolute cijfers de meest koopgrage natie, gevolgd door de Fransen, de Russen, de Duitsers en de Belgen. Wanneer echter wordt gekeken naar de verhouding tussen het aantal gekochte woningen en het aantal inwoners geeft België alle andere landen het nakijken.

Sinds het begin van de vastgoedcrisis in Spanje in 2007 zijn de prijzen van de huizen in het land gemiddeld met 70 procent gedaald. (BelgaNS)

De Spaanse vastgoedmarkt blijft in de smaken vallen bij vele Belgen. Onze landgenoten hebben vorig jaar met zijn allen 3800 woningen in Spanje gekocht. Van januari tot juni hebben 2202 Belgen geld gestoken in Spaans vastgoed. Dat blijkt uit cijfers van plaatselijke notarissen, zo meldt La Libre Belgique. Tijdens de eerste zes maanden van het jaar werden 35.000 woningen door buitenlanders gekocht, tegenover 28.000 tijdens het eerste semester van 2013. Volgens de cijfers van Estradistica Notarial zijn de Britten in absolute cijfers de meest koopgrage natie, gevolgd door de Fransen, de Russen, de Duitsers en de Belgen. Wanneer echter wordt gekeken naar de verhouding tussen het aantal gekochte woningen en het aantal inwoners geeft België alle andere landen het nakijken. Sinds het begin van de vastgoedcrisis in Spanje in 2007 zijn de prijzen van de huizen in het land gemiddeld met 70 procent gedaald. (BelgaNS)