Via een vijf cijfers tellende code, duidelijk zichtbaar vermeld op het bordje 'te koop' of 'te huur', vraagt u bij Ozaam meteen foto's, een beschrijving en de verkoopprijs van het pand op. Al die gegevens krijgt u op uw smartphone. Kortom, een instant virtueel bezoek. Via de app kunt u ook contact opnemen met het vastgoedkantoor en het pand vergelijken met andere aanbiedingen. U geeft een e-mailadres en een telefoonnummer op, dat de vastgoedkantoren nadien kunnen benutten om bijvoorbeeld een echt bezoek te plannen.

Ozaam werd opgericht door de 31-jarige Brusselaars Romain David en Julien Meyers. De app trok in minder dan twee maanden tijd al 3000 gebruikers en 60 vastgoedkantoren over de streep. Een succes dat te danken is aan de 'kantoorabonnementen' die variëren van 7 tot 99 euro per maand. Maar ook aan de eenvoud van het systeem, dat de virtuele bezoekers opdeelt in drie categorieën: benieuwd, geïnteresseerd en zéér geïnteresseerd. "En aan het feit dat wij alle panden van een vastgoedkantoor kunnen opnemen in ons aanbod, met als extraatje een dagelijkse update, om te vermijden dat er nog vragen komen over panden die al verkocht zijn of waarop al een optie rust", aldus Romain David.

Momenteel broeden de twee op een zoekmachine op basis van een gemeente naar keuze. Die zal werken met swiping: met snelle veegbewegingen van de vinger bladert de gebruiker door de resultaten van zijn zoekopdracht. Een systeem dat ook in de vastgoedsector almaar meer opgang maakt.

60 vastgoedkantoren namen al een abonnement op Ozaam voor 7 tot 99 euro per maand.

Olivier Standaert

Via een vijf cijfers tellende code, duidelijk zichtbaar vermeld op het bordje 'te koop' of 'te huur', vraagt u bij Ozaam meteen foto's, een beschrijving en de verkoopprijs van het pand op. Al die gegevens krijgt u op uw smartphone. Kortom, een instant virtueel bezoek. Via de app kunt u ook contact opnemen met het vastgoedkantoor en het pand vergelijken met andere aanbiedingen. U geeft een e-mailadres en een telefoonnummer op, dat de vastgoedkantoren nadien kunnen benutten om bijvoorbeeld een echt bezoek te plannen. Ozaam werd opgericht door de 31-jarige Brusselaars Romain David en Julien Meyers. De app trok in minder dan twee maanden tijd al 3000 gebruikers en 60 vastgoedkantoren over de streep. Een succes dat te danken is aan de 'kantoorabonnementen' die variëren van 7 tot 99 euro per maand. Maar ook aan de eenvoud van het systeem, dat de virtuele bezoekers opdeelt in drie categorieën: benieuwd, geïnteresseerd en zéér geïnteresseerd. "En aan het feit dat wij alle panden van een vastgoedkantoor kunnen opnemen in ons aanbod, met als extraatje een dagelijkse update, om te vermijden dat er nog vragen komen over panden die al verkocht zijn of waarop al een optie rust", aldus Romain David. Momenteel broeden de twee op een zoekmachine op basis van een gemeente naar keuze. Die zal werken met swiping: met snelle veegbewegingen van de vinger bladert de gebruiker door de resultaten van zijn zoekopdracht. Een systeem dat ook in de vastgoedsector almaar meer opgang maakt. 60 vastgoedkantoren namen al een abonnement op Ozaam voor 7 tot 99 euro per maand.Olivier Standaert