CREG is van oordeel dat de strategische reserve van E.On "duidelijk onredelijk" is.

Minder gunstige financiële voorwaarden, gelijkaardig als die voor EDF, werden daarom per koninklijk besluit aan het bedrijf opgelegd, zoals voorzien in de regelgeving.

Alle centrales waarvan de stopzetting aangekondigd werd, moeten deelnemen aan de aanbesteding om een strategische reserve op te bouwen die bij eventuele stroomtekorten in de winter aangesproken kan worden. Als de CREG de voorgestelde vergoeding onredelijk acht, dan legt de regering de prijs en voorwaarden op, na advies van de regulator.

Het bod van E.On voor de Vilvoordse centrale is in verhouding meer dan tweemaal zo duur dan het bod van EDF voor de gascentrale van Seraing. EDF, dat verplicht was om mee te doen aan de aanbesteding, moet dus deelnemen aan de strategische reserve onder voorwaarden die het niet aanvaardt. "We zijn het KB nog aan het bestuderen om te bepalen wat ons standpunt zal zijn", aldus woordvoerder Tom De Bruyckere van E.On. (Belga/NS)

CREG is van oordeel dat de strategische reserve van E.On "duidelijk onredelijk" is. Minder gunstige financiële voorwaarden, gelijkaardig als die voor EDF, werden daarom per koninklijk besluit aan het bedrijf opgelegd, zoals voorzien in de regelgeving.Alle centrales waarvan de stopzetting aangekondigd werd, moeten deelnemen aan de aanbesteding om een strategische reserve op te bouwen die bij eventuele stroomtekorten in de winter aangesproken kan worden. Als de CREG de voorgestelde vergoeding onredelijk acht, dan legt de regering de prijs en voorwaarden op, na advies van de regulator.Het bod van E.On voor de Vilvoordse centrale is in verhouding meer dan tweemaal zo duur dan het bod van EDF voor de gascentrale van Seraing. EDF, dat verplicht was om mee te doen aan de aanbesteding, moet dus deelnemen aan de strategische reserve onder voorwaarden die het niet aanvaardt. "We zijn het KB nog aan het bestuderen om te bepalen wat ons standpunt zal zijn", aldus woordvoerder Tom De Bruyckere van E.On. (Belga/NS)