Terwijl de banken gebukt gaan onder het soepele geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), doen de woningeigenaars gouden zaken. De afgelopen twee jaar hebben talloze Belgen hun woonlening laten herzien om een lagere rente te bekomen. Maar de grootste gelukvogels zijn zij die de een woonlening met een variabele rente hebben afgesloten. Zij zien de rente almaar dieper zakken. In het geval van 15.000 Belgen zakt die rente zelfs naar 0 procent. Dat schrijft De Tijd.

Tegen de heersende trend

BNP Paribas Fortis merkt op dat tussen eind juni en eind september het aantal uitstaande woonleningen met een variabele rente waarop de klanten geen rente moeten betalen, is toegenomen van 0,3 naar 0,5 procent.

John Romain, directeur van de adviesketen Immotheker-Finotheker, laat weten dat het voornamelijk om gezinnen gaat die jaren geleden tegen de heersende trend in kozen voor een variabele in plaats van een vaste rente. "Iedereen die na november 2008 met een hypotheekrente van 3 procent of minder startte in een formule die een maximale aanpassing van 3 procent toelaat, staat nu op nul. Die groep zwelt aan", verduidelijkt hij in de krant.

Bij sommige banken, zoals Argenta, komt een nulrente evenwel niet voor. (NS)

Terwijl de banken gebukt gaan onder het soepele geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB), doen de woningeigenaars gouden zaken. De afgelopen twee jaar hebben talloze Belgen hun woonlening laten herzien om een lagere rente te bekomen. Maar de grootste gelukvogels zijn zij die de een woonlening met een variabele rente hebben afgesloten. Zij zien de rente almaar dieper zakken. In het geval van 15.000 Belgen zakt die rente zelfs naar 0 procent. Dat schrijft De Tijd. BNP Paribas Fortis merkt op dat tussen eind juni en eind september het aantal uitstaande woonleningen met een variabele rente waarop de klanten geen rente moeten betalen, is toegenomen van 0,3 naar 0,5 procent. John Romain, directeur van de adviesketen Immotheker-Finotheker, laat weten dat het voornamelijk om gezinnen gaat die jaren geleden tegen de heersende trend in kozen voor een variabele in plaats van een vaste rente. "Iedereen die na november 2008 met een hypotheekrente van 3 procent of minder startte in een formule die een maximale aanpassing van 3 procent toelaat, staat nu op nul. Die groep zwelt aan", verduidelijkt hij in de krant. Bij sommige banken, zoals Argenta, komt een nulrente evenwel niet voor. (NS)