Sinds 2005 is er in de grote stations in welbepaalde zones toegang tot WiFi. De vraag naar mobiel internet stijgt echter explosief. Daarom zocht de NMBS-Holding naar een mogelijkheid om op deze evolutie in te spelen.

Via een partnerschap met Telenet, kan de stationbezoeker overal in de grote stations beschikken over draadloos internet. Voortaan is het mogelijk om op eender welke plek in de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins te surfen via de hotspots van Telenet.

Vanaf mei 2012 zullen de klanten van in totaal 71 stations over dezelfde mogelijkheid beschikken. Alle stationsklanten krijgen gratis toegang tot de reizigersinformatie die beschikbaar is via www.hetstation.be. De internetklanten van Telenet kunnen gratis surfen. Ook niet Telenet-klanten kunnen gebruik maken van het netwerk, maar dan betalend, via de aankoop van Telenet-vouchers of afrekening via een kredietkaart. Dit kan door in te loggen via de openingspagina, die bij wifigebruikers automatisch verschijnt.

Voor meer informatie over de hotspots van Telenet kunt u terecht op www.telenethotspot.be. JS

Sinds 2005 is er in de grote stations in welbepaalde zones toegang tot WiFi. De vraag naar mobiel internet stijgt echter explosief. Daarom zocht de NMBS-Holding naar een mogelijkheid om op deze evolutie in te spelen. Via een partnerschap met Telenet, kan de stationbezoeker overal in de grote stations beschikken over draadloos internet. Voortaan is het mogelijk om op eender welke plek in de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins te surfen via de hotspots van Telenet. Vanaf mei 2012 zullen de klanten van in totaal 71 stations over dezelfde mogelijkheid beschikken. Alle stationsklanten krijgen gratis toegang tot de reizigersinformatie die beschikbaar is via www.hetstation.be. De internetklanten van Telenet kunnen gratis surfen. Ook niet Telenet-klanten kunnen gebruik maken van het netwerk, maar dan betalend, via de aankoop van Telenet-vouchers of afrekening via een kredietkaart. Dit kan door in te loggen via de openingspagina, die bij wifigebruikers automatisch verschijnt. Voor meer informatie over de hotspots van Telenet kunt u terecht op www.telenethotspot.be. JS