Als je reeds een hospitalisatieverzekering hebt afgesloten moet je je geen zorgen maken over een ziekenhuisopname. Een dergelijke ingreep zit in de verzekering. Het is wel belangrijk om een hospitalisatieverzekering af te sluiten voor je zwanger bent.

Doe je dat tijdens je zwangerschap dan zal de verzekeringsmaatschappij de kosten niet vergoeden.

Voor je gaat bevallen

Eenmaal je weet dat je in blijde verwachting bent, moet je dat zo snel mogelijk melden aan je verzekeraar. Vervolgens controleer je best welke formaliteiten komen kijken bij een ziekenhuisopname. Dat gaat onder andere over de keuze van het ziekenhuis en type kamer. De ene verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld de supplementen die je moet betalen wanneer je een afzonderlijke kamer neemt, de ander komt daar niet tussen.

Controleer bovendien hoe goed je verzekerd bent voor: het verblijf van je kind in het ziekenhuis, extra diensten (bijvoorbeeld huishoudhulp), medische kosten en zorgen buiten het gasthuis.

Het kind is geboren

Nu je het kind ter wereld hebt gebracht, doe je er goed aan om je nageslacht mee te verzekeren. Breng zo snel mogelijk je verzekeraar op de hoogte van de geboorte zodat de formaliteiten snel in orde worden gebracht. Doe je dat later dan moet je een medische vragenlijst invullen. De termijn van aangifte verschilt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Door je kind vroegtijdig aan te sluiten bij een hospitalisatiepolis geniet hij of zij van een goedkoper tarief. (NS)

Als je reeds een hospitalisatieverzekering hebt afgesloten moet je je geen zorgen maken over een ziekenhuisopname. Een dergelijke ingreep zit in de verzekering. Het is wel belangrijk om een hospitalisatieverzekering af te sluiten voor je zwanger bent. Doe je dat tijdens je zwangerschap dan zal de verzekeringsmaatschappij de kosten niet vergoeden. Eenmaal je weet dat je in blijde verwachting bent, moet je dat zo snel mogelijk melden aan je verzekeraar. Vervolgens controleer je best welke formaliteiten komen kijken bij een ziekenhuisopname. Dat gaat onder andere over de keuze van het ziekenhuis en type kamer. De ene verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld de supplementen die je moet betalen wanneer je een afzonderlijke kamer neemt, de ander komt daar niet tussen.Nu je het kind ter wereld hebt gebracht, doe je er goed aan om je nageslacht mee te verzekeren. Breng zo snel mogelijk je verzekeraar op de hoogte van de geboorte zodat de formaliteiten snel in orde worden gebracht. Doe je dat later dan moet je een medische vragenlijst invullen. De termijn van aangifte verschilt bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Door je kind vroegtijdig aan te sluiten bij een hospitalisatiepolis geniet hij of zij van een goedkoper tarief. (NS)