Kijk naar de reisduur

Reizigers die zelden de wijde wereld intrekken, zijn beter af met een kortlopende reisverzekering. De prijsberekening van kortlopende verzekering houdt rekening met verschillende factoren. De ene verzekeraar kijkt naar de reissom, terwijl de andere kijkt naar het aantal dagen en personen.

Je kan je al een tijdelijke reisverzekering kopen voor 20 euro, zonder extra's. Voor autobijstand betaal je bijvoorbeeld 34 euro extra.

Ben je iemand die heel graag reist dan koop je best een doorlopende reisverzekering.Volgens verzekering.be ben je beter af met een doorlopende reisverzekering als je meer dan twee keer per jaar reist.

Je bent bovendien vrij om te kiezen wanneer je op reis vertrekt, maar je bent wel gebonden aan een maximale reisduur per vakantie. Een doorlopende reisverzekering is één jaar geldig en wordt stilzwijgend verder gezet.

De meeste doorlopende reisverzekering verzekeren je over heel de wereld.

Let op de basisdekking

De basisdekking kan sterk variëren. Persoonlijke hulpverlening, buitengewone kosten en reisbagage zitten meestal in het basispakket van een reisverzekering. Indien je je beter wil indekken, kan je je basisverzekering uitbreiden met andere opties zoals automobilistenhulp en ongevallendekking.

Extreme sporten

Cathy Ribier
© Cathy Ribier

Skiliefhebbers en snowboarders kunnen een speciale verzekering kopen die aan hun extreme noden voldoet. Bij dergelijke vakanties komen er allerhande extra kosten kijken zoals: een skipas, de uitrusting en een grote kans op breuken of lichamelijke letsels.

Zakenreizen

Zakenreizen vallen niet onder de standaarddekking van een reisverzekering. Een aanvullende optie 'zakenreis' dekt je in wanneer je bijvoorbeeld voor een congres naar het buitenland moet.

Reizigers die zelden de wijde wereld intrekken, zijn beter af met een kortlopende reisverzekering. De prijsberekening van kortlopende verzekering houdt rekening met verschillende factoren. De ene verzekeraar kijkt naar de reissom, terwijl de andere kijkt naar het aantal dagen en personen. Je kan je al een tijdelijke reisverzekering kopen voor 20 euro, zonder extra's. Voor autobijstand betaal je bijvoorbeeld 34 euro extra. Je bent bovendien vrij om te kiezen wanneer je op reis vertrekt, maar je bent wel gebonden aan een maximale reisduur per vakantie. Een doorlopende reisverzekering is één jaar geldig en wordt stilzwijgend verder gezet. De meeste doorlopende reisverzekering verzekeren je over heel de wereld.De basisdekking kan sterk variëren. Persoonlijke hulpverlening, buitengewone kosten en reisbagage zitten meestal in het basispakket van een reisverzekering. Indien je je beter wil indekken, kan je je basisverzekering uitbreiden met andere opties zoals automobilistenhulp en ongevallendekking. Zakenreizen vallen niet onder de standaarddekking van een reisverzekering. Een aanvullende optie 'zakenreis' dekt je in wanneer je bijvoorbeeld voor een congres naar het buitenland moet.