De verzekeraars weigeren steeds meer arbeidsongevallen te erkennen. Dat schrijft La Libre Belgique woensdag op basis van een nota die werd voorgelegd aan het beheerscomité van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO).

In 2014 werden 161.829 arbeidsongevallen aangegeven, maar bij 12,3 procent daarvan was er een weigering tot erkenning. In 1985 werden nog veel meer ongevallen aangegeven, maar daar was er bij slechts 2 procent een weigering tot erkenning.

De stijging van het aantal weigeringen houdt de vertegenwoordigers van de werknemers in het beheerscomité van het FAO bezig. De christelijke vakbond schat het aantal werknemers die elk jaar het slachtoffer worden van een ongerechtvaardigde weigering, op 1.400.

Volgens La Libre Belgique zijn er wel sterke verschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Bij Axa zijn er 30 procent weigeringen tot erkenning, bij Belfius is dat 4 procent. (belga/SD)

In 2014 werden 161.829 arbeidsongevallen aangegeven, maar bij 12,3 procent daarvan was er een weigering tot erkenning. In 1985 werden nog veel meer ongevallen aangegeven, maar daar was er bij slechts 2 procent een weigering tot erkenning. De stijging van het aantal weigeringen houdt de vertegenwoordigers van de werknemers in het beheerscomité van het FAO bezig. De christelijke vakbond schat het aantal werknemers die elk jaar het slachtoffer worden van een ongerechtvaardigde weigering, op 1.400. Volgens La Libre Belgique zijn er wel sterke verschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Bij Axa zijn er 30 procent weigeringen tot erkenning, bij Belfius is dat 4 procent. (belga/SD)