De hagelbuien tijdens de Pinksterdagen hebben aanleiding gegeven tot 171.000 schadeclaims, samen goed voor meer dan 500 miljoen euro schade. Dat meldt de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia in een persbericht.

Oost-Vlaanderen is de regio die het zwaarst getroffen werd, met 200 miljoen euro schade. De regio is op zijn eentje goed voor bijna 1 op 3 dossiers en 40 procent van het totale schadebedrag.

Assuralia noemt de ramp "historisch". "Vijf maanden na datum worden nog iedere dag dossiers geregeld en zelfs nog nieuwe schadegevallen aangemeld", klinkt het. In totaal veroorzaakte de storm in heel Europa voor meer dan 2 miljard euro schade. De grootste schade betrof woningen (+/- 230 miljoen euro) en voertuigen (+/-142 miljoen euro).

Assuralia stipt ook het belang aan voor verzekerden om hun verzekeringspolis uit te pluizen. "Hagel is standaard inbegrepen in de brandpolis, die instaat voor allerlei soorten schade aan gebouw en inboedel. Onder contracten bestaan er wel verschillen wanneer het gaat om tuinhuisjes bijvoorbeeld." (IDW)

De hagelbuien tijdens de Pinksterdagen hebben aanleiding gegeven tot 171.000 schadeclaims, samen goed voor meer dan 500 miljoen euro schade. Dat meldt de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia in een persbericht.Oost-Vlaanderen is de regio die het zwaarst getroffen werd, met 200 miljoen euro schade. De regio is op zijn eentje goed voor bijna 1 op 3 dossiers en 40 procent van het totale schadebedrag. Assuralia noemt de ramp "historisch". "Vijf maanden na datum worden nog iedere dag dossiers geregeld en zelfs nog nieuwe schadegevallen aangemeld", klinkt het. In totaal veroorzaakte de storm in heel Europa voor meer dan 2 miljard euro schade. De grootste schade betrof woningen (+/- 230 miljoen euro) en voertuigen (+/-142 miljoen euro).Assuralia stipt ook het belang aan voor verzekerden om hun verzekeringspolis uit te pluizen. "Hagel is standaard inbegrepen in de brandpolis, die instaat voor allerlei soorten schade aan gebouw en inboedel. Onder contracten bestaan er wel verschillen wanneer het gaat om tuinhuisjes bijvoorbeeld." (IDW)