Hoewel je auto al heel wat jaren oud is, heb je er nog nooit problemen mee gehad. Of je bent echt wel aan je wagen gehecht. Als je dan het slachtoffer wordt van een ongeval waarbij je wagen een 'totaal verlies' is, wil je misschien wel dat die wordt hersteld, ook al zijn de kosten van de herstelling hoger dan de waarde van het voertuig.

Een herstelling moet mogelijk zijn

Het is belangrijk te weten of je wagen na een herstelling wel terug in het verkeer zal kunnen worden gebracht. Bij een technisch totaal verlies is dat niet zo. In dat geval heeft het dan ook geen enkele zin aan te dringen op een herstelling.

Bij een economisch totaal verlies kan je je wagen wel laten herstellen. Alleen staat de herstelkost in dat geval niet in verhouding tot de waarde van het voertuig voor het ongeval. Meestal is dat het geval bij voertuigen die al enkele jaren oud zijn.

De vergoeding is beperkt

Bij een economisch totaal verlies mag je beslissen je wagen toch te laten herstellen. De verzekeraar van de aansprakelijke moet dan de kosten van je garagist echter niet allemaal betalen. Hij kan zich beperken tot het betalen van de waarde die je voertuig had op het moment van het ongeval.

Als je het niet eens bent met de waarde die de expert op je voertuig kleeft, dan kan je een 'tegenexpert' nemen. Je kan ook zelf op zoek gaan naar een 'goedkopere' hersteller.

Hoewel je auto al heel wat jaren oud is, heb je er nog nooit problemen mee gehad. Of je bent echt wel aan je wagen gehecht. Als je dan het slachtoffer wordt van een ongeval waarbij je wagen een 'totaal verlies' is, wil je misschien wel dat die wordt hersteld, ook al zijn de kosten van de herstelling hoger dan de waarde van het voertuig.Het is belangrijk te weten of je wagen na een herstelling wel terug in het verkeer zal kunnen worden gebracht. Bij een technisch totaal verlies is dat niet zo. In dat geval heeft het dan ook geen enkele zin aan te dringen op een herstelling. Bij een economisch totaal verlies kan je je wagen wel laten herstellen. Alleen staat de herstelkost in dat geval niet in verhouding tot de waarde van het voertuig voor het ongeval. Meestal is dat het geval bij voertuigen die al enkele jaren oud zijn.Bij een economisch totaal verlies mag je beslissen je wagen toch te laten herstellen. De verzekeraar van de aansprakelijke moet dan de kosten van je garagist echter niet allemaal betalen. Hij kan zich beperken tot het betalen van de waarde die je voertuig had op het moment van het ongeval.Als je het niet eens bent met de waarde die de expert op je voertuig kleeft, dan kan je een 'tegenexpert' nemen. Je kan ook zelf op zoek gaan naar een 'goedkopere' hersteller.