Door de zevende en laatste uitkoopactie van de oude First-levensverzekeringscontracten is verzekeraar Ethias erin geslaagd om zijn First-portefeuille met nog eens 60 procent te verminderen. De resterende 4.803 contracten worden mogelijk verkocht aan een buitenlandse (her)verzekeraar, meldt Ethias maandag.

Begin mei had Ethias nog 12.240 First-rekeningen staan, maar de voorbije weken werden er nog 7.437 stopgezet.

Klanten die hun rekening stopzetten, konden rekenen op een uitstappremie van 25 procent. Ethias betaalde omgerekend 410 miljoen euro terug.

Voor de contracten die nu nog overblijven, zoekt Ethias een buitenlandse (her-)verzekeraar.

Garantie

De onderneming wees er eind mei op dat bij een verkoop aan een buitenlandse speler de Belgische spaargeldgarantie tot 100.000 euro vervalt. Of er een buitenlandse garantie in de plaats komt, hangt af van het land van de overnemer.

De klanten met een First-rekening, verkocht tot september 2003, kregen een levenslange garantie van gemiddeld meer dan 3 procent rente. Maar die rekeningen zijn in een klimaat van lage rente onhoudbaar geworden.

Europa - Ethias moest tijdens de crisis gered worden door de overheden - wil dat het product wordt stopgezet om de solvabiliteit op te krikken. In 2011 zat Ethias nog met 5,5 miljard euro aan First-contracten opgescheept. Op dit moment blijft daar 197 miljoen euro van over.

Door de zevende en laatste uitkoopactie van de oude First-levensverzekeringscontracten is verzekeraar Ethias erin geslaagd om zijn First-portefeuille met nog eens 60 procent te verminderen. De resterende 4.803 contracten worden mogelijk verkocht aan een buitenlandse (her)verzekeraar, meldt Ethias maandag. Begin mei had Ethias nog 12.240 First-rekeningen staan, maar de voorbije weken werden er nog 7.437 stopgezet. Klanten die hun rekening stopzetten, konden rekenen op een uitstappremie van 25 procent. Ethias betaalde omgerekend 410 miljoen euro terug. Voor de contracten die nu nog overblijven, zoekt Ethias een buitenlandse (her-)verzekeraar. De onderneming wees er eind mei op dat bij een verkoop aan een buitenlandse speler de Belgische spaargeldgarantie tot 100.000 euro vervalt. Of er een buitenlandse garantie in de plaats komt, hangt af van het land van de overnemer. De klanten met een First-rekening, verkocht tot september 2003, kregen een levenslange garantie van gemiddeld meer dan 3 procent rente. Maar die rekeningen zijn in een klimaat van lage rente onhoudbaar geworden. Europa - Ethias moest tijdens de crisis gered worden door de overheden - wil dat het product wordt stopgezet om de solvabiliteit op te krikken. In 2011 zat Ethias nog met 5,5 miljard euro aan First-contracten opgescheept. Op dit moment blijft daar 197 miljoen euro van over.