Dat jongeren moeilijker aan een rijverzekering geraken, is geweten. VRT-programma 'Voor hetzelfde geld' ging na hoe moeilijk het precies is voor een 18-jarige automobiliste om verzekerd te geraken.

De programmamakers lijsten op hun website ook drie tips op om de kosten voor een autoverzekering niet te hoog te laten oplopen:

1. De verzekeringsmaatschappij van de ouders

Die maatschappij zal niet meteen met goedkopere verzekeringen jongleren, maar wel minder snel de zoon of dochter van een klant weigeren.

2. Kies geen patserwagen

Een te krachtige auto verkleint je kansen op een betaalbare verzekering, aldus Voor hetzelfde geld. Een tweedehandswagen, met niet al te veel paarden onder de motorklep, maakt meer kans.

3. Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen

Uit een onderzoek van de overheid, weet Voor hetzelfde geld, bleek 60 procent van de jongeren de eerste offerte aan te nemen. Ook al hangt daar een hoog prijskaartje aan vast.

Een slecht idee, zo besluit het VRT-programma, is als ouders de auto van je kinderen op de eigen naam te verzekeren: 'Als de verzekeringsmaatschappij dat ontdekt kan de jongere op een zwarte lijst komen. Bovendien kan je beschuldigd worden van valsheid in geschrifte. Je zal ook zelf mogen opdraaien voor de kosten.' (SD)

Dat jongeren moeilijker aan een rijverzekering geraken, is geweten. VRT-programma 'Voor hetzelfde geld' ging na hoe moeilijk het precies is voor een 18-jarige automobiliste om verzekerd te geraken.De programmamakers lijsten op hun website ook drie tips op om de kosten voor een autoverzekering niet te hoog te laten oplopen: Die maatschappij zal niet meteen met goedkopere verzekeringen jongleren, maar wel minder snel de zoon of dochter van een klant weigeren. Een te krachtige auto verkleint je kansen op een betaalbare verzekering, aldus Voor hetzelfde geld. Een tweedehandswagen, met niet al te veel paarden onder de motorklep, maakt meer kans. Uit een onderzoek van de overheid, weet Voor hetzelfde geld, bleek 60 procent van de jongeren de eerste offerte aan te nemen. Ook al hangt daar een hoog prijskaartje aan vast. Een slecht idee, zo besluit het VRT-programma, is als ouders de auto van je kinderen op de eigen naam te verzekeren: 'Als de verzekeringsmaatschappij dat ontdekt kan de jongere op een zwarte lijst komen. Bovendien kan je beschuldigd worden van valsheid in geschrifte. Je zal ook zelf mogen opdraaien voor de kosten.' (SD)