Als dieven er vandoor gaan met spullen die in je auto liggen, dan komt je autoverzekering (de zogenaamde BA-verzekering) niet tussen. Die vergoedt immers alleen de schade die anderen door jouw toedoen lijden. Je eigen schade wordt niet gedekt.

Heb je een omniumverzekering afgesloten, dan betaalt die ook niet. Deze verzekering beschermt je alleen tegen een diefstal van je wagen zelf en niet van de spullen die daar in liggen. Je GSM, laptop, fototoestel of kleding die los in je wagen lagen en die worden gestolen worden dus niet vergoed.

Wordt er bij de diefstal ook schade toegebracht aan je auto zelf (de dieven slagen bijvoorbeeld een ruit in), dan komt je omniumverzekering wel tussen doch dit enkel voor de schade aan je voertuig. Het kan wel zijn dat je een franchise moet betalen.

En je woningverzekering?

Eventueel kan je wel een vergoeding krijgen van je woningverzekeraar. Je moet dan wel ook voor diefstal verzekerd zijn en de laptop of GSM moet deel uitmaken van de verzekerde inhoud. Hiervoor is vereist dat er geweld gepleegd werd of dat er bedreigingen werden geuit bij de diefstal. Hou er rekening mee dat er ook hier een franchise van toepassing kan zijn.

Leg klacht neer

Word je het slachtoffer van een diefstal, doe dan aangifte bij de politie. De kans dat de dader gevonden wordt is klein, maar je weet maar nooit. Wordt hij uiteindelijk toch gevat, dan kan je je burgerlijke partij stellen en eventueel alsnog een vergoeding van de dader bekomen. Het is natuurlijk aangewezen een diefstal te vermijden. Laat daarom geen waardevolle zaken liggen in je auto. (JR)

Als dieven er vandoor gaan met spullen die in je auto liggen, dan komt je autoverzekering (de zogenaamde BA-verzekering) niet tussen. Die vergoedt immers alleen de schade die anderen door jouw toedoen lijden. Je eigen schade wordt niet gedekt. Heb je een omniumverzekering afgesloten, dan betaalt die ook niet. Deze verzekering beschermt je alleen tegen een diefstal van je wagen zelf en niet van de spullen die daar in liggen. Je GSM, laptop, fototoestel of kleding die los in je wagen lagen en die worden gestolen worden dus niet vergoed.Eventueel kan je wel een vergoeding krijgen van je woningverzekeraar. Je moet dan wel ook voor diefstal verzekerd zijn en de laptop of GSM moet deel uitmaken van de verzekerde inhoud. Hiervoor is vereist dat er geweld gepleegd werd of dat er bedreigingen werden geuit bij de diefstal. Hou er rekening mee dat er ook hier een franchise van toepassing kan zijn. Word je het slachtoffer van een diefstal, doe dan aangifte bij de politie. De kans dat de dader gevonden wordt is klein, maar je weet maar nooit. Wordt hij uiteindelijk toch gevat, dan kan je je burgerlijke partij stellen en eventueel alsnog een vergoeding van de dader bekomen. Het is natuurlijk aangewezen een diefstal te vermijden. Laat daarom geen waardevolle zaken liggen in je auto. (JR)